Η #Αράχωβα τρεντάρει αλλά όχι για καλό… οργή για το νεκρό χάσκι που κακοποιήθηκε και βιάστηκε

«Ποιον καλύπτεται εκεί; Ποιος είναι;» - Χρήστες στα μέσα κοινωνικού δικτύου αφήνουν αιχμές για ύποπτες καθυστερήσεις και αποσιώπηση από πλευράς πολιτών και αρχών, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μην έχει λάβει τις διαστάσεις που της αναλογεί.

Κοινωνική κατακραυγή φέρεται να έχει προκαλέσει η υπόθεση βάρβαρης κακοποίησης σκύλου στην Αράχωβα που ξεψύχησε αφότου τον βίασαν με αιχμηρό αντικείμενο. Μάλιστα, παρότι η Πανελλήνια Ομάδα για την κακοποίηση των ζώων είναι «στο πόδι» για την αναζήτηση του δράστη ή των δραστών, ντόπιοι πολίτες και χρήστες των μέσων κοινωνικού δικτύου κάνουν λόγο για αδιανόητη καθυστέρηση στον εντοπισμό των δραστών.

Ειδικότερα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι το φριχτό έγκλημα φαίνεται να έχει λάβει τις τελευταίες ώρες διαστάσεις με την αναπαραγωγή της είδησης από πολλά ελληνικά ΜΜΕ, χρήστες στα μέσα κοινωνικού δικτύου φέρεται να έχουν διαφορετική άποψη, κάνοντας λόγο για ύποπτες καθυστερήσεις. Παράλληλα, γίνονται εκκλήσεις να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να λάβει η υπόθεση τις διαστάσεις που της αναλογεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το αρρωστημένο μυαλό που τέλεσε ένα τέτοιο έγκλημα.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «μάστιγα», καθώς τέτοια φαινόμενα κακοποίησης ζώων παρατηρούνται ανησυχητικά συχνά στην Αράχωβα.

«Ποιον καλύπτεται εκεί; Ποιος είναι;» – Θύελλα οργής στο Twitter (X)

«Ήταν γνωστός ο δράστης»

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το tvstar.gr,  σκύλος φαίνεται να βγήκε έξω από το σπίτι του στην Αράχωβα. Δυστυχώς, όμως έπεσε στα χέρια κάποιου διεστραμμένο (ή κάποιων), ο οποίος φαίνεται πως εκτός από τη σωματική κακοποίηση στην οποία υπέβαλε το ζωντανό, σε σημείο να σπάσουν τα πλευρά του, το βίασε με αιχμηρό αντικείμενο και μάλιστα αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του, και πεθάνει από την αιμορραγία.

Αιμόφυρτο και τραυματισμένο το άτυχο ζώο ξεψύχησε στην αυλή του σπιτιού που διέμενε.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενός καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, τελικά το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά, το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του χάσκι πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Η κακοποίηση του ζώου σοκάρει. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα. Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης αναζητούνται.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πήγε το άτυχο χάσκι στην κτηνίατρο, η οποία εμβρόντητη ανακάλυψε την φρικτή κακοποίηση που είχε υποστεί το ζώο και που προκάλεσε τον θάνατό του.

«Ήξερε τους δράστες»

Μιλώντας στο Mega, η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων ανέφερε: «Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες».

Σημειώνεται πως τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αράχωβα πληθαίνουν και πριν από περίπου ένα μήνα ένα γατάκι είχε βρεθεί σε σακούλα σκουπιδιών, σε κάδο.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…