Η αγράμματη Ελλάς του ταν ή επί τας

Εμβολιομάχοι, εθνίκια και ψεκασμένοι, όλοι στον αγώνα για επιστροφή στον μεσαίωνα

5341562 1

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί επισκέπτες, σας καλωσορίζω στην παγκόσμια κοιτίδα των COV-idiots. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το θέσω πιο ευγενικά. Το συλλαλητήριο των αντεμβολιαστών την Τετάρτη ήταν ένα οδυνηρό ξεγύμνωμα της κοινωνίας μας, όπου η αμορφωσιά έχει χτυπήσει κόκκινο, ο παγανισμός αποτελεί ανεπίσημη θρησκεία και η συνωμοσιολογία ανεβοκατεβάζει πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η επιτυχία κομμάτων όπως η Ελληνική Λύση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τα δεκάδες εθνικιστικά γκρουπούσκουλα (χώρια η Χρυσή Αυγή, που οιστρηλατεί τους πιστούς της από τη φυλακή) δεν είναι γενεσιουργός αιτία, αλλά σύμπτωμα.

Η Νέα Δημοκρατία των αγραμμάτων, των απατεωνίσκων, των φεουδαρχών και των πατριδοκάπηλων ανέκτησε την εξουσία επειδή ο μέσος Έλληνας είναι κοντύτερα στα σούργελα που πλημμύρισαν προχθές τις πλατείες (μαζί με μερικούς κανονικούς ανθρώπους, απλά πελαγωμένους) παρά στον ανήσυχο μορφωμένο βιβλιοφάγο που τείνει να γίνει εξωτικό είδος στον τόπο μας.

Οι διαδηλωτές της Ομόνοιας και του Συντάγματος είναι φυσικά οι ίδιοι ασυμβίβαστοι που θεώρησαν «προδοσία» τον εθνικό θρίαμβο των Πρεσπών και «επίθεση ενάντια στην ορθοδοξία» κάθε χλιαρή απόπειρα για απεμπλοκή από τη μεσαιωνική μέγγενη της εκκλησίας. Στο πρόσωπο του Κούλη, του Άδωνη και του Πλεύρη δεν βλέπουν κάποιον φωτισμένο σωτήρα της χώρας, αλλά τον εαυτό τους.

Την προηγούμενη φορά, άλλωστε, όλοι αυτοί οι αρχαιολάτρες σαλταδόροι της πολιτικής έδωσαν ένα σάλτο και σκαρφάλωσαν στο άρμα των οργισμένων Μακεδονομάχων, μόνο και μόνο για να υποκλέψουν την ψήφο των αφελών. Ποιος από τους οργίλους του 2019 γνωρίζει σήμερα ότι σύσσωμη η Ν.Δ. προσεταιρίζεται τη συμφωνία για το Μακεδονικό και ανταλλάσσει γλωσσόφιλα με τον Ζάεφ; Αν δεν το πει ο Σκάι, δεν ισχύει.

Επιφανείς αρθρογράφοι της δεξιάς πτέρυγας, όπως ο Πάσχος Μανδραβέλης, γελοιοποιήθηκαν οικειοθελώς όταν ισχυρίστηκαν ότι το 55 τοις εκατό των αντιεμβολιαστών είναι …αριστεροί. Οι εικόνες που ήρθαν από τους δρόμους απέδειξαν ότι ισχύει (φυσικά) το ακριβώς αντίθετο.

Δίπλα στους παπάδες και στις Λουκάδες μαζεύτηκε ο συνήθης εσμός από φασιστοειδή, εθνίκια, ελλαδόψυχους, ήτανήεπίτάδες, Σώρρες, γυμνόκωλους και καθαρόαιμους δεξιούς, που ψηφίζουν ΝουΔου πάππου προς πάππον, μη τυχόν και τους πάρουν τα σπίτια του Βολταίρου οι κομμουνισταί.

Είναι οι ίδιοι που πριν από 2-3 χρόνια συλλαλούσαν στα πεζοδρόμια μαζί με τους Αδωναίους και τους Μπογδάνους. Οι ίδιοι που απαιτούσαν αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία, επειδή «δεν εμβολιάζονται και θα μολύνουν τα παιδιά μας». Τώρα οι ψεκασμένοι βρίζουν τον Κούλη διότι τον θεωρούν και αυτόν πράκτορα του Σόρος και βαλτό των πολυεθνικών φαρμακευτικών, που προσπαθούν να αλλοιώσουν το DNA του Έλληνα (μαζί με τους αλλοδαπούς).

Πώς να τολμήσουν να στέρξουν στο πλευρό των εμβολιομάχων οι αγιογδύτες της γαλάζιας αριστείας, που ντρίμπλαραν τις ουρές για να κάνουν το μπόλι πριν τους κοινούς θνητούς; Τώρα πια κάνει τζιζ, γιατί βαστάνε και μαγκούρες οι καλογέροι και οι κακογέροι. Εάν δεν σας τρομάζει ο ρασοφόρος που έκανε πειρατεία με βλέμμα ένθεης μανίας στη ζωντανή σύνδεση του Σκάι κραδαίνοντας την αγιαστούρα, φοβάμαι ότι θα χρειαστείτε γιατρό. Και δεν υπάρχει γνωστό φάρμακο για την αναισθησία.

«Μελετήστε τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε και πείτε μας αν είναι από συγκέντρωση αντιεμβολιαστών ή μακεδονομάχων», έλεγε το κουίζ που σκάρωσε προχθές κάποιο σάιτ. Και πράγματι, ήταν σχεδόν αδύνατο να καταλάβει κάποιος τις διαφορές.

Το μοναδικό στοιχείο που πότε πότε πρόδιδε την προέλευση των ενσταντανέ ήταν οι (ελάχιστες) μάσκες που φορούσαν κάποιοι διαδηλωτές. Εγώ πάντως πέτυχα έξι στα εννιά. Ποτέ δεν ήμουν καλός στα θρησκευτικά και στην πατριδογνωσία.

Εξυπακούεται ότι οι πορείες της Τετάρτης αποτελούσαν εστία υπερμετάδοσης του Covid-19, αφού δεν τηρήθηκε το παραμικρό μέτρο προστασίας, σε περίοδο μάλιστα έξαρσης της πανδημίας, με μεταλλαγμένα μικρόβια που μεταδίδονται ακόμα και με το βλέμμα (που λέει ο λόγος).

Ο αδίστακτος Άδωνης είπε ξεδιάντροπα ότι οι παράξενοι που βγήκαν στα χαρακώματα της εμβολιομαχίας είναι λέει τέως «αγανακτισμένοι», αλλά και ψηφοφόροι του «Όχι» στο δημοψήφισμα. Όλο και κάποια δικαιολογία θα σκαρφιστούν οι διάφοροι Κουρτάκηδες για να αποδώσουν στις πορείες για τον Κουφοντίνα την αναμενόμενη έκρηξη κρουσμάτων.

Αλλά το πράγμα δεν σηκώνει χωρατά. Όταν βγει η Παπαευαγγέλου και μιλήσει για 10.000 νέα κρούσματα, Αύγουστο μήνα καταπώς φαίνεται, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Δεν πρόκειται να λυπηθώ όσους νοσήσουν επειδή ακούνε τον πνευματικό τους αντί για τους επιστήμονες, θα λυπηθώ όμως εκείνους που δεν έχουν βρει ακόμη σειρά ή που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για άσχετους λόγους υγείας. Αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Καθημερινά ανακοινώνονται περίπου 3000 νέα κρούσματα (τετραπλάσια από τα αντίστοιχα γύρω στις 15 Ιουνίου), ενώ ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 12.800. Μεσημέρι Πέμπτης, ο αγλαός Χαρδαλιάς είπε τον δεκάρικό του και κατέβασε τους διακόπτες, διότι έρχεται και ΠΣΚ και όλο το γκουβέρνο αργεί, τα καλοκαιρινά τριήμερα.

«Επόμενη ενημέρωση τη Δευτέρα», είπαν πριν μας αποχαιρετήσουν. Μπορεί και τετραήμερα, συνεπώς.

Όσο για την επίσημη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συλλαλημένους, θυμίζω μόνο ότι οι πορείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που επιχειρήθηκαν μέσα στον χειμώνα (με σχολαστική τήρηση του αυστηρότατου τότε πρωτοκόλλου) αντιμετωπίστηκαν με βρωμόξυλο και δακρυγόνα.

Όταν ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από οργισμένους για τα ανδραγαθήματα των μπάτσων πολίτες, ο Μητσοτάκης βγήκε και έκανε διάγγελμα για να καθησυχάσει τους νοικοκυραίους. Προχθές; Προχθές ήταν μια ήσυχη καλοκαιρινή Τετάρτη, στον τόπο όπου ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα. Και ποιον να δείρει άλλωστε η αστυνομία, τους χρυσαυγίτες; Πού ξανακούστηκε να βγάζει μαύρος κόρακας μαύρου κοράκου μάτι, ε;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη