Η Αγία Οικογένεια έκανε λάθος

Ο Νίκος Σαραντάκος,  συγγραφέας-μεταφραστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- σχολίασε την ενδεχόμενη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός», η οποία τελικώς ανεκλήθη.   

Μπακογιάννη Μητσοτάκης

Την άρνηση της να αποδεχθεί μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός δημοσιοποίησε η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, ύστερα από τις συζητήσεις που πυροδότησε τo σχετικό σχέδιο της Αττικό Μετρό.

Ο Νίκος Σαραντάκος, με ανάρτηση του στο twitter παρέπεμψε τους λόγους της άρνησης της οικογένειας Μπακογιάννη, με ένα εύστοχο Post του χρήστη, Dimitris Tsirkas,  στο facebook και το οποίο αναφέρει:

«Η οικογένεια Μπακογιάννη «αρνείται ευγενικά» τη μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός σε «Παύλος Μπακογιάννη», απόφαση που είναι βέβαιο ότι προέκυψε μετά τις αντιδράσεις. Και αυτό γιατί είναι αδύνατο η οικογένεια να μην είχε δώσει την έγκρισή της για τη μετονομασία, τη στιγμή που αυτή είχε προγραμματιστεί από την Αττικό Μετρό, να γίνει σε μια «μεγάλη εκδήλωση στον σταθμό, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας που θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια και μελών της οικογένειας του τιμώμενου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τι συνέβη λοιπόν; Είναι απλό, ορμώμενη από τις απανωτές εκλογικές νίκες, τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ολοκληρωτική αποδοχή για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και το καθημερινό λιβάνισμα μέχρι αηδίας από όλα τα ΜΜΕ, η οικογένεια Μητσοτάκη αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να περάσει στο επόμενο στάδιο εδραίωσης της συμβολικής κυριαρχίας της πάνω στη χώρα. Θα ονόμαζε έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, με το όνομα ενός εκ των μελών της.

Αν η κίνηση γινόταν αποδεκτή, θα ακολουθούσαν και άλλες. Η τοποθέτηση π.χ. αγαλμάτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, γιγαντοαφίσες του Κυριάκου με μαγιό σε κάθε παραλία της χώρας και τοιχογραφίες του στην Κυψέλη με τις θαυμάστριες να του φωνάζουν «καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ».

Έλα όμως που η Αγία Οικογένεια έκανε λάθος. Μπέρδεψε την εικονική πραγματικότητα της μαζικής αποδοχής και αγάπης που κατασκευάζουν τα μίντια για χάρη της, με την πραγματική εικόνα που έχει ο κόσμος για εκείνη. Ότι δηλαδή παραμένει μισητή από την πλειοψηφία της κοινωνίας, συνώνυμη του νεποτισμού και του παρασιτισμού που μαστίζουν διαχρονικά αυτή τη χώρα.

Γι αυτό και στο άκουσμα και μόνο της μετονομασίας ξέσπασε ένα αυθόρμητο και βιτριολικό πανηγύρι σαρκαστικής αποδόμησης, γκρεμίζοντας βίαια την οικογένεια από το βάθρο που τοποθέτησε τον εαυτό της. Ο βασιλιάς αποφάσισε να «αποκαλυφθεί» στους υπηκόους του προσμένοντας τον σεβασμό και τη λατρεία τους αλλά ετούτοι οι βλάσφημοι απάντησαν με ύβρεις και σαρκασμό. Γύρισε λοιπόν απογοητευμένος στο εικονικό του παλάτι – στον ΣΚΑΙ, στα Παραπολιτικά, στον ΔΟΜ – στο ασφαλές περιβάλλον των αυλικών και των σφουγκοκωλάριων.»

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…