Newsroom

Newsroom

Η Αγία Καριέρα και ο Μέγας Κανόνας των σκλάβων

Θεωρώ πως όλοι κατανοούμε πλέον πως ζούμε την αρχή του τέλους της συλλογικής ανθρώπινης άρνησης των γεγονότων. Οι ιδιοκτήτες των…

Θεωρώ πως όλοι κατανοούμε πλέον πως ζούμε την αρχή του τέλους της συλλογικής ανθρώπινης άρνησης των γεγονότων. Οι ιδιοκτήτες των κρατών και των πολιτών τους ποτέ δεν θα καταθέσουν ειρηνικά εξουσία, δύναμη και χρήμα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μοιράζονται τίποτα με κανέναν.

Και όσο οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ελαττώνονται και οι πόλεμοι για την κατάκτησή τους πολλαπλασιάζονται, είναι καιρός για όσους διαθέτουμε ακόμα μερικά εγκεφαλικά κύτταρα (όσα έχουν γλιτώσει), να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που με επιστημονική ακρίβεια διατηρούσαν για αιώνες οι ιερείς όλων των οργανωμένων θρησκειών, οι εντεταλμένοι – πλήρως εξαγοράσιμοι πολιτικοί και τα δημοσιογραφικά-ψυχαγωγικά τους φερέφωνα, όλοι για λογαριασμό των παγκόσμιων τραπεζικών συγκροτημάτων. Το πέπλο που είχαν ρίξει γύρω από το απαίδευτο, κοιμισμένο μυαλό μας, μοιάζει να σηκώνεται και να ρίχνουμε επιτέλους μια ματιά στον πραγματικό κόσμο. Από εμάς εξαρτάται αν θα επιλέξουμε την πραγματική ελευθερία ή θα προτιμήσουμε την “ασφάλεια” και σιγουριά της ιδεολογικής, πνευματικής, νοητικής και οικονομικής σκλαβιάς στην οποία όλοι μας σχεδόν γεννηθήκαμε. Ωστόσο, το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν διαλέξουμε την πρώτη επιλογή θα είναι αρκετά βαρύ ( όπως είναι πάντα) και δεν ξέρω αν προσωπικά τουλάχιστον, είμαι έτοιμος να το πληρώσω. Οι παλιές προκαταλήψεις του “πανάγαθου” θεού και του σχεδίου του που αιώνες τώρα αποτελεί το άλλοθι της απραξίας και της πνευματικής υποδούλωσης, της αγοράς που “αυτορυθμίζεται” με κάποιον μαγικό τρόπο, και του τραπεζικού συστήματος που μας προστατεύει και μας αγαπάει πρέπει να καταρρεύσουν άμεσα. Με απλά λόγια όσο εξακολουθούμε να πιστεύουμε το παραμύθι των ιερών αγορών και του ανύπαρκτου θεού που θα μας αποζημιώσει, αν είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά, στην επόμενη ζωή (αρκεί να μην μας ενδιαφέρει να περάσουμε καλά στην παρούσα) θα παραμένουμε σκλάβοι με τη δική μας θέληση. Όσο καταναλώνουμε το χρόνο μας στο αέναο κυνήγι της οικονομικής ευτυχίας σκύβοντας το κεφάλι στις οποιεσδήποτε απαιτήσεις ενός εκβιαστικού εργοδότη, τα όποια προνόμια ( όχι δικαιώματα, αυτά δεν υπήρχαν ποτέ) μας δόθηκαν, θα εξαφανιστούν. Όσο πιστεύουμε τις διδαχές ότι στη ζωή μας το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια “δουλίτσα” ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο και 2.3 παιδιά, τόσο θα είμαστε χειραγωγήσιμα ανθρώπινα μεγέθη στις οικονομικές ζυγαριές.

Μακάρι η ορμή και οργή των σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να είναι αρκετή, αλλά φοβάμαι πως το ανθρώπινο είδος ξεπούλησε όλα τα απίστευτα χαρίσματα και ικανότητες που του “δόθηκαν” εξελικτικά για λίγη ασφάλεια ( απέναντι σε ποιόν????) λίγη φτηνή ματαιοδοξία και πάντα περισσότερα άχρηστα πράγματα από τον διπλανό. Η ανθρώπινη απληστία και βλακεία κυβερνούν τον κόσμο εδώ και αιώνες με την δική μας συγκατάθεση, με τη δική μας εξαγορασμένη σιωπή. Όχι, εγώ είμαι χριστιανός και όπως μου λέγανε όλοι μικρό, ΠΡΕΠΕΙ να υποφέρω, πρέπει να σκύβω το κεφάλι, πρέπει να κάνω ό,τι λένε οι πολλοί, γιατί γεννήθηκα στην αμαρτία (???????????) και χρωστάω στον καλό θεούλη από τη στιγμή της γέννησής μου και πρέπει να πληρώσω ( σας θυμίζει κάτι το σκεπτικό???). ΑΛΛΑ, όταν πεθάνω, θα με περιμένει ένα πολύ όμορφο μέρος όπου θα απολαύσω ό,τι στερήθηκα. Λυπάμαι τους χριστιανούς που όταν θα έρθει η ώρα της “πληρωμής” θα καταλάβουν ότι τίποτα απο αυτά δεν είναι αληθινό και ότι ξόδεψαν τη ζωή τους περιμένοντας και πιστεύοντας κάτι που δεν υπάρχει.

Ίσως να είναι αυτή η εποχή που επιτέλους το ανθρώπινο είδος θα εξελιχθεί σε κάτι ανώτερο πνευματικά, ίσως η γενιά μου να δει την πτώση της οργανωμένης θρησκείας, την κατάρρευση ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που μοιράζει στο 1% του πληθυσμού το 50% του παγκόσμιου πλούτου, και την αποδοχή όλων με βάση το DNA και όχι ανύπαρκτες διαφορές που συντηρούνται ηθελημένα ( βλ. χρώμα, θρησκεία, κοινωνική-οικονομική κατάσταση, ιδεολογία, σεξουαλική προτίμηση κα κα κα……..)

Φίλοι και εχθροί , οι μεσαιωνικές ιστορίες των ..ισμών, έτοιμες, προπαρασκευασμένες και εύπεπτες απέτυχαν να μας χαρίσουν έστω και ελάχιστες στιγμές ευτυχίας, παρά μόνο σε αυτούς που έφτιαχναν τους κανόνες.
Μην στηρίζετε την πολύτιμη ενέργειά σας σε ψεύτικες υποσχέσεις και γρήγορες απολαύσεις. Ας αποδεχτούμε επιτέλους πως γεννηθήκαμε στη σκλαβεία, μόνο έτσι θα κερδίσουμε την ελευθερία. Αυτοί έχουν τους δικούς τους ήρωες ( χίτλερ, θάτσερ, πινοσέτ, στάλιν, ποτ, φρίντμαν, ……….) . Ας θυμηθούμε τους δικούς μας, ας θυμηθούμε τους υπέροχους επιστήμονες και φιλόσοφους με τους οποίους είχαμε την τύχη να γεννηθούμε στο ίδιο γεωγραφικό σημείο και να μιλάμε την ίδια γλώσσα, τους πολιτικούς και επαναστάτες που αρνήθηκαν οποιοδήποτε οικονομικό ή κάθε άλλου είδους συμβιβασμό για τις ιδέες και την αγάπη τους για τους άλλους και φυσικά οι περισσότεροι βρήκαν τον θάνατο (τον σωματικό γιατί οι ιδέες και η προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων πεθαίνουν μόνο από την άγνοια και τη λήθη και όχι από σφαίρες) στα χέρια ανάξιων πλασμάτων. Τους καλλιτέχνες και λόγιους που ανέβηκαν πιο πάνω από τις φιλοδοξίες των μετρίων και κατέθεσαν την ψυχή τους για ανώτερες ιδέες αμόλυντες από το καρτελάκι κάποιας αόριστης και ανύπαρκτης κοστολόγησης και τελικά έφυγαν απογοητευμένοι προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη φριχτή πραγματικότητα. Την ίδια πραγματικότητα που κάποιους μας καίει χρόνια μέσα σε κάθε σκέψη, απόφαση και επιλογή και που δεν μπορούσαμε να την προσδιορίσουμε. Ξέρετε, είναι αυτό που προσπαθείς να μουδιάσεις με κάθε είδους ματζούνια και παραμύθες.

Αν είναι να κρατήσουμε κάτι ας είναι η αφύπνιση και η κατάρρευση των σκοταδιστικών, σκονισμέων στα συρτάρια γερασμένων δικτατόρων, αντιλήψεων. Ο χρόνος μας σ’ αυτόν τον μαγικό, ζωντανό πλανήτη είναι πολύ περιορισμένος για να τον σπαταλάμε σε ανούσιες παιδιάστικες φιλοδοξίες. Η ζωή ΔΕΝ είναι κούραση, πάλη, αγώνας, μεροκάματο, σπίτι, οικογένεια, λογαριασμοί και θάνατος. Κανένας δεν είναι λιγότερο άξιος επειδή δεν θέλει να είναι σκλάβος. Η σκέψη, το ελεύθερο διάβασμα, η γνώση , η φαντασία, η συζήτηση, η λογική, το παιχνίδι, η αγάπη δεν είναι εμπόδια προς την Άγια καριέρα, είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους και άξιους να υπάρχουμε στη γη. Έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία όπου η κάθε μορφή πνευματικής αναζήτησης είναι ποινικοποιημένη. Το μόνο που επιτρέπεται είναι μόνο ό,τι μπορεί να μετατραπεί άμεσα ή μακροπρόθεσμα σε υλική ( χρηματική) και κοινωνική ανταμοιβή. Κάθε άλλη δραστηριότητα είναι χάσιμο χρόνου. « ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω», αυτός που δεν εργάζεται δεν τρώει είναι μια ρήση που στο σπίτι μου (όπως και σε πολλά φαντάζομαι ελληνικά «χριστιανικά»σπίτια) ακουγόταν κάθε μέρα. Αργότερα συνειδητοποίησα πως πρόκειται για την πιο φασιστική, ταπεινωτική, εξουσιαστική και παράφορα σχιζοφρενική και καταστροφική ( αν σκεφτείτε και άλλα επίθετα προσθέστε άφοβα) πρόταση που έχει ποτέ συλλάβει «ανθρώπινος» νους. Είναι η προς οικονομικό όφελος εκμετάλλευση του βασικότερου ΑΓΑΘΟΥ του ανθρώπου. Αυτή η λογική είναι που κρατάει μια ολόκληρη ανθρωπότητα δέσμια των ολιγαρχών και των ηλίθιων, άβουλων πρετοριανών τους. Μαντέψτε από που προέρχεται, έχετε μία ευκαιρία..
Δεν ξέρω, πραγματικά, τίποτα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να γίνουμε λίγο πιο έξυπνοι, λίγο πιο δύσπιστοι και κριτικοί απέναντι στην προμαγειρεμένη γνώση και πίστη, λίγο πιο ευγενικοί και ανιδιοτελείς με τους συνανθρώπους μας, λίγο πιο συνδεδεμένοι με το τώρα και όχι με ένα αβέβαιο και σκοταδιστικό μέλλον. Αν δεν αλλάξει η συλλογική μας συνείδηση και συμπεριφορά, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο που ήταν πάντα : πόλεμος, όπου οι πολλοί θα σκοτώνονται και θα διαμελίζονται για σημαίες,πατρίδες, και λοιπά πατριωτικά, την ώρα που κάποιοι λίγοι θα καρπώνονται τις θυσίες των ανίδεων ηρώων.

Βασίλης Μακρής

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του