«Η ανθρωπιά είναι ακόμη εδώ» – Η 24MEDIA επιστρέφει το ασημένιο μετάλλιο της Αθήνας στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Η γενναιοδωρία τους, που επισφραγίζεται με την επιστροφή του μεταλλίου στην οικογένεια, μας συγκινεί πολύ και μας θυμίζει σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, ότι η ανθρωπιά είναι ακόμη εδώ».

5702560 1

Στην εκπλήρωση της τελευταίας επιθυμίας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη συνέβαλλε η 24MEDIA επιστρέφοντας το μετάλλιο στην οικογένειά του ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης για όσα ο μεγάλος μας αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα.

Η τελευταία επιθυμία του ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, ήταν να προσφέρει στην πατρίδα του ακόμα και μετά θάνατον.

Είχε άλλωστε επιλέξει τον δρόμο της προσφοράς σε όλη του τη ζωή. Όπως έγραφε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, το οποίο δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του, και συγκλόνισε το πανελλήνιο:

«Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια(σ.σ. της Αθήνας και του Πεκίνου), να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Η οικογένεια του Αλέξανδρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Κίνησε τις σχετικές διαδικασίες για τη δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Η 24MEDIA, συμμετείχε στη δημοπρασία και πλειοδότησε για το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, το ποσό από τη δημοπράτησή του έχει ήδη κατατεθεί απευθείας και ισόποσα στους λογαριασμούς των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Ο Άλλος Άνθρωπος», «η Λάμψη», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης», «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», «ΑΡΣΙΣ», «ΦΛΟΓΑ» και «Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Η ΕΛΠΙΔΑ» (για τις οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη).

Ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης για όσα ο μεγάλος μας αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα με τις επιδόσεις του και με τη στάση ζωής του, η 24 MEDIA επιστρέφει το μετάλλιο στην οικογένεια του Αλέξανδρου.

H Μαρία Γράψα, CEO της 24MEDIA, δήλωσε τα εξής: «Συμμετείχαμε στη δημοπρασία για το μετάλλιο που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την εκπλήρωση της επιθυμίας του ο θάνατός του να γίνει μια ακόμα αφορμή προσφοράς. Σήμερα, με μεγάλη συγκίνηση και τιμή, επιστρέφουμε το μετάλλιο, στην οικογένειά του, που θα πρέπει να είναι για πάντα περήφανη για την κληρονομιά ήθους και ανθρωπιάς, που αφήνει ο Αλέξανδρος στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όλους μας».

Με την σειρά της η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δήλωσε ότι «ευχαριστεί την 24ΜEDIA για την συμμετοχή τους στη δημοπρασία για το Αργυρό Μετάλλιο του 2004 του Αλέξανδρου. Με αυτή τους την κίνηση έβαλαν ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στην εκπλήρωση του σκοπού ζωής του Αλέξανδρου. Η γενναιοδωρία τους, που επισφραγίζεται με την επιστροφή του μεταλλίου στην οικογένεια, μας συγκινεί πολύ και μας θυμίζει σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, ότι η ανθρωπιά είναι ακόμη εδώ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…