Newsroom

Newsroom

Χρωστάει εκατομμύρια και διοργανώνει βραβεία

Περίπου 300.000 ευρώ θα δαπανήσει η Vodafone, σύμφωνα με τους απολυμένους εργαζομένους της εταιρίας METROPOLIS, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση…

Περίπου 300.000 ευρώ θα δαπανήσει η Vodafone, σύμφωνα με τους απολυμένους εργαζομένους της εταιρίας METROPOLIS, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση των MAD Video Music Awards, η οποία αποτελεί θεσμό την τελευταία δεκαετία και είναι πρωτοβουλία του MAD TV το οποίο ανήκει στον Ανδρέα Κουρή. Τον άνθρωπο που σύμφωνα με καταγγελίες, δικαστικές αποφάσεις και πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας χρωστάει στους εργαζόμενους της εταιρίας METROPOLIS περισσότερες από 600.000 ευρώ και στους υπαλλήλους του στο MAD, δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών.

Πανηγύρια με… ξένα κόλυβα

Τα μουσικά βραβεία MAD αποτελούν θεσμό την τελευταία δεκαετία. Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη απονομή στο κλειστό του Τροκαντερό και το παρόν θα δώσουν τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας show biz. Την ίδια στιγμή μερικές δεκάδες εργαζομένων θα βρίσκονται έξω από το χώρο του πανηγυριού και θα διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ομίλου MAD και ιδιοκτήτης των καταστημάτων METROPOLIS, ο Ανδρέας Κουρής, τους χρωστά περισσότερες από 600.000 ευρώ!

Περισσότεροι από 50 είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι των καταστημάτων πώλησης CD METROPOLIS που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο διεκδικούν από τον Ανδρέα Κουρή δεδουλευμένα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις τους. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τους ίδιους, ξεπερνά τις 600.000 ευρώ, ενώ σε αυτό δεν περιλαμβάνονται τα πιθανά χρωστούμενα του εργοδότη Κουρή σε υπαλλήλους του καταστημάτων της περιφέρειας. Με μια απόφασή του σταθμό στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, που δημιουργεί δεδικασμένο, το Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαίωσε του εργαζομένους αναγνωρίζοντας παράλληλα προσωπική ευθύνη στον Ανδρέα Κουρή, από τον οποίο μπορούν να διεκδικηθούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, όχι μόνο της εταιρίας METROPOLIS, αλλά και των μετοχών του σε άλλες εταιρίες, των τραπεζικών λογαριασμών του, των ακινήτων του κ.λπ, ώστε να ικανοποιηθούν οι επιδικασθείσες εργατικές απαιτήσεις.

Κλικάρετε στο απόσπασμα της απόφασης για την διαβάσετε ολόκληρη


Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, ωστόσο αυτό που αποκαλύφθηκε λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2013 από την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), είναι ότι οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού καναλιού MAD, το οποίο εκπέμπει στην Αττική και αναμεταδίδεται ανά την Ελλάδα, από τοπικούς σταθμούς και είναι συμφερόντων του Ανδρέα Κουρή, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Αυτό είναι το συμπέρασμα σχετικού πορίσματος των Επιθεωρητών Εργασίας, οι οποίοι στις 2 Απριλίου διενήργησαν έλεγχο στα βιβλία της εταιρίας για να διαπιστώσουν ότι η οφειλή των δεδουλευμένων στο σύνολο των μισθωτών χρονολογείται από την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου του 2012.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΤΙΤΑ


Κι ενώ τα παραπάνω ήταν γνωστά στους αρμοδίους φορείς, ο Ανδρέας Κουρής κατάφερε πριν από μερικούς μήνες να αναλάβει, με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως καταγγέλλουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της METROPOLIS, τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, έπειτα από ανάθεση της ΕΡΤ. Το ποσό που όφειλε να δαπανήσει ο Ανδρέας Κουρής, σύμφωνα με τους ίδιους, για την κάλυψη του ελληνικού τελικού της Eurovision και των εξόδων της αποστολής που ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας, ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ, ενώ διοργάνωσε, προφανώς με επιχορήγηση το λεγόμενο MADWALK, μια επίδειξη μόδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 του περασμένου Απριλίου.

Τα MAD VMA και η Vodafone

Δεδομένου ότι ο Ανδρέας Κουρής δεν διαθέτει χρήματα προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της διοργάνωσης MAD Video Music Awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη, την χρηματοδότησή τους έχει αναλάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Aυτό προκύπτει και από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της, στην οποία αναφέρεται: “Τα φετινά βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2013 BY VODAFONE με σύνθημα “10 years VMA-thank you for the music”, γιορτάζουν το μοναδικό ελληνικό μουσικό θεσμό των Mad Video Music Awards που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια! Ακολουθώντας τον παλμό της εποχής, η Vodafone αποδεικνύει για μία ακόμα φορά έμπρακτα ότι είναι κοντά στους νέους και τη μουσική!”


Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει, είναι πως είναι δυνατόν μια εταιρία όπως η Vodafone να αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ενός πανηγυριού, στις πλάτες των δεκάδων αν όχι εκατοντάδων απλήρωτων εργαζόμενων των εταιριών του Ανδρέα Κουρή, ο οποίος μάλιστα έχει περάσει και την πόρτα της Εισαγγελίας, πριν από λίγους μήνες, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για χρέη της εταιρίας METROPOLIS, προς το δημόσιο που άγγιζαν το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ και τελικώς είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ και μάλιστα να δηλώνει την έμπρακτη στήριξή της στους νέους και στη μουσική. Είναι άραγε αυτό η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας;

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…