Newsroom

Newsroom

Χρεοκοπία Thomas Cook: «Χασούρα» εκατομμυρίων ευρώ για την Κρήτη

Αυτό που έμοιαζε εξωπραγματικό και απίθανο, η κατάρρευση του δεύτερου μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης, τελικά έγινε πράξη. H Τhomas Cook υπό το βάρος των χρεών, τελικά βάρεσε «κανόνι» αφήνοντας «φέσι» εκατομμυρίων ευρώ και σε ξενοδόχους της Κρήτης.

TC plane

Υπάρχει μάλιστα ξενοδόχος που αντί να κάνει εισπράξεις, έχει «χασούρα» 650.000 ευρώ που προκύπτει μόνο από την πτώχευση της Thomas Cook.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο neakriti.gr: «δυστυχώς οι περισσότεροι ξενοδόχοι της Κρήτης χάνουν πολλά χρήματα. Σκεφτείται ότι το 80% είχε συνεργασία με την Thomas Cook.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν για τους ξενοδόχους του νησιού μας . Ο πελάτης που ταξίδευε μέσω της εταιρείας, αρχικά έμενε στο κατάλυμα και το ξενοδοχείο πληρωνόταν 2,5 – 3 μήνες μετά την αποχώρηση. Άρα όλα αυτά τα χρήματα που αφορούν στη διαμονή των πελατών στην Κρήτη τους προηγούμενους μήνες, χάθηκαν. Έπρεπε η κυβέρνηση να στηρίξει και να βοηθήσει την εταιρεία, γεγονός που δεν έγινε».

20.000 τουρίστες στην Κρήτη

Eκτιμάται ότι περίπου 50.000 τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook και ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην Κρήτη προσγειώνονταν καθημερινά 15-20 αεροπλάνα με επισκέπτες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους μέσω του κολοσσού. Στην Κρήτη υπολογίζεται ότι αυτήν την ώρα βρίσκονται περίπου 20.000 επισκέπτες που είχαν συμβόλαια με το ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής υπάρχει σχέδιο αναχώρησης και ομαλού επαναπατρισμού των επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη «επειδή η πτώχευση έγινε ξημερώματα, η είδηση δεν έχει «φτάσει» ακόμα σε όλους τους επισκέπτες στην Κρήτη, ενώ κάποιοι από αυτούς που ενημερώθηκαν έσπευσαν στις ρεσεψιόν να ενημερωθούν. Τους τουρίστες έχει αναλάβει ασφαλιστική εταιρεία και γραφείο τουρισμού, για να επιστρέψουν στον προορισμό τους.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη