Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ που αντικαθιστά το Obamacare

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με οριακή πλειοψηφία, το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Τραμπ, για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, γνωστού ως Obamacare.

590b86901dc52438288b4a2f

Το ψήφισμα έλαβε 217 θετικές ψήφους (όλες από Ρεπουμπλικάνους), ενώ 213 μέλη της Βουλής (20 Ρεπουμπλικάνοι και 193 Δημοκρατικοί) το καταψήφισαν. Προκειμένου να εγκριθεί, χρειαζόταν 216 θετικές ψήφους.

Η συζήτηση μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία, την άνω Βουλή των ΗΠΑ, όπου αναμένεται πως το κείμενο θα τροποποιηθεί κατά μεγάλο μέρος του τις επόμενες εβδομάδες.

Με το αναθεωρημένο νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου οκτώ δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποφασίσει τη ματαίωση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την αντικατάσταση του Obamacare.

«Νεκρό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, γνωστό ως Obamacare, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποχωρούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το ObamaCare – είναι νεκρό. Το σχέδιο μας για την υγειονομική περίθαλψη θα μειώσει τα ασφάλιστρα και τις ατέλειες», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…