Χωρίς ερωτήσεις αποχώρησε ο Κικίλιας από την ενημέρωση για τον κορονοϊό

Δυσαρέσκεια από τους δημοσιογράφους

5045011

Χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αποχώρησε από την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκαλώντας έτσι την αντίδραση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε μαζί με τον επικαφαλής του ΕΟΔΥ Δημήτρη Τσιόρδα για να γίνουν ανακοινώσεις που αφορούσαν κυρίως στο θέμα της ακύρωσης όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται ούτως ώστε να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορονοϊό.

Η ενημέρωση είχε διάρκεια μικρότερη των 10 λεπτών, όμως ο κ. Κικίλιας αποχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις. Απάντησε μάλιστα αρνητικά στο σχετικό αίτημα του δημοσιογράφου Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τουλάχιστον μία ερώτηση, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο «και όπως ξέρετε είμαι δίκαιος άνθρωπος».

Ευλόγως, κατά τη βιαστική αποχώρηση του υπουργού οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς όπως του επεσήμαναν, αυτές τις ανακοινώσεις θα μπορούσε να τις είχε στείλει και γραπτά, εφόσον δεν είχε καμία πρόθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Στην ενημέρωση δεν έμεινε ούτε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, καθώς όπως είπε ο κ. Κικίλιας, και εκείνος θα συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη.

Όπως είναι φυσικό, η ασεβής στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τους δημοσιογράφους, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη συγκυρία, προκαλεί οπωσδήποτε δυσαρέσκεια.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…