Newsroom

Newsroom

Χίος: SOS για την προκυμαία της Λαγκάδας

Κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Λαγκάδα κρούουν τον κώδωνα για το τμήμα της προκυμαίας που βουλιάζει καθημερινά και θάλασσα  έχει γίνει ένα με τη στεριά.

3ff24103c1724f4b0428117819c204fb

Η τοπική εφημερίδα Πολίτης της Χίου που ανέδειξε το θέμα, δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.

Παρά τις εδώ και χρόνια διαμαρτυρίες τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια και στο Λιμενικό Ταμείο, η κατάσταση παραμένει τραγική, με τη θάλασσα να λιμνάζει και να φθάνει μέχρι τις αυλές των σπιτιών και τις πόρτες των καταστημάτων.

Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο, η μισή προκυμαία που έχει αναπλαστεί να μην παρουσιάζει προβλήματα και η άλλη μισή να βουλιάζει καθημερινά και κυριολεκτικά.

Όπως εξηγούν στο Politischios.gr οι καταστηματάρχες το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στη χερσαία ζώνη με αποτέλεσμα όποτε έχει έντονα φαινόμενα να βγαίνουν μέσα από αυτές νερό, κάτι που μαρτυρά υποσκαφές.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το Λιμενικό Ταμείο αρέσκεται στις δικές του θεωρίες με αποτέλεσμα κάθε χειμώνα να έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Δεν ξέρουμε που αλλού πρέπει να αποταθούμε για να μας ακούσει κάποιος», ανέφεραν.

Πηγή: Politischios.gr
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη