Newsroom

Newsroom

Χειρόγραφα με κωδικοποιημένες φράσεις από το σπίτι στα Τουρκοβούνια διαρρέει η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα στοιχεία από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των…

Νέα στοιχεία από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη και Δικονίμου στα Τουρκοβούνια, διαρρέει η ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των ευρημάτων τα οποία συνέλεξε η Αστυνομία στο διαμέρισμα ήταν και ορισμένες χειρόγραφες σημειώσεις με τέσσερις κωδικοποιημένες φράσεις.

Αυτές σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η Αστυνομία είναι:

1.«Αν μου πει, η γάτα με γρατζούνισε πολύ σημαίνει ότι ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε».
2.«Για να ξέρεις ποιον φίλο θα βρεις σου γράφω: Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σ’ έναν φίλο του και ήρθε Χος Το Χ σημαίνει ο φίλος μου με την αριθμητική σειρά που έχει προσυνεννοηθεί».
3.«Όταν εσύ θα απαντήσεις η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική, σημαίνει ότι θα έχεις κανονίσει με τον φίλο μου».
4.«Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι. Σημαίνει σε δύο ημέρες. Αν μου το γράψει Δευτέρα σημαίνει Τετάρτη. Σε δύο ημέρες στις 18:00 θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί».

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορεί να γίνει σύνδεση των φράσεων αυτών με την τρομοκρατία, αφού καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κάποιο παιχνίδι μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων.

Τα ευρήματα της έρευνας

Πέρα από τα χειρόγραφα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε στο διαμέρισμα το οποίο είχε ενοικιαστεί από έναν εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, έναν οδηγό κατασκευής βομβών, ο οποίος λειτουργεί με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, δέκα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση του διαμερίσματος, ένα γνήσιο δελτίο Α.Τ., κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα, μία κάρτα μνήμης, ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου, χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πολιτών και συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, είδη ρουχισμού, σακίδια, κλειδιά και εξαρτήματα καθαρισμού όπλων.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…