Χείμαρρος στην Ιταλία παρέσυρε δύο γυναίκες και μία 7χρονη

cover
NewsRoom 02/02/2014 | 15:09

Ενα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κοριτσάκι κοντά στις Συρακούσες, στην ανατολική Σικελία, παρασύρθηκε σήμερα το πρωί από έναν χείμαρρο που είχε πλημμυρίσει, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη νότια Ιταλία.Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κοντράντα Ρομανέλο. Τέσσερα ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, διασώθηκαν από το ορμητικό ποτάμι.
Ένα 4x4 παρασύρθηκε επίσης από τον ποταμό Σιμέτο, κοντά στην Κατάνια, επίσης στην ανατολική Σικελία αλλά οι επιβαίνοντες σε αυτό στάθηκαν πιο τυχεροί. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής της Κατάνιας μετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το όχημα και τη διάσωσή τους.
Σφοδρή κακοκαιρία, κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη τη χώρα, όπως και πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν στο εξής περισσότερο τον νότο -Καλαβρία, Μπασιλικάτα, Σικελία κυρίως- παρά τις κεντρικές και βόρειες περιοχές, προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν έσπασαν τα φράγματα του ποταμού, παρά τις πλημμύρες που σημειώνονται εδώ κι εκεί στην περιφέρεια αυτή.
Στις Άλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην περιοχή του Ανω Αδίγη το χιόνι που έπεσε ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.
Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν επίσης περιοχές του βορρά λιγότερο ορεινές. Ο στρατός, με εκχιονιστικά μηχανήματα, μετέχει στις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των αυτοκινητοδρόμων στη Βενετία, κυρίως στην περιφέρεια Μπελούνο. ethnos