Newsroom

Newsroom

Χατζής: Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια και όχι κούφια λόγια – Οι κωμικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής «καλεί» τον Μητσοτάκη να αλλάξει στρατηγική

mitsotakis1 Medium

Ο γνωστός δημοσιογράφος Τάκης Χατζής δεν υπογράφει συχνά άρθρα παρέμβασης για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Επιλέγει ο ίδιος ποτέ θα τοποθετηθεί, όταν συνήθως η κατάσταση είναι οριακή και όταν τα διακυβεύματα αφορούν συνολικά την κοινωνία.

Ειδικά όταν ο δημοφιλής παρουσιαστής βάζει την υπογραφή του σε άρθρο που ασκεί κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ο συμβολισμός της συγκεκριμένης ενέργειας αποκτά «ξεχωριστή» σημασία.

Με τίλο «Βρήκαμε αφορμή για διχασμό- Οι κωμικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης και η απόφαση του Πρωθυπουργού», ο Τάκης Χατζής με άρθρο του στο  newpost.gr καλεί τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τους πειραματισμούς και τα ευχολόγια και έστω και τώρα να… «κοιτάξει στα μάτια την κοινωνία».

Αναλυτικά το άρθρο:

«Και πάλι βρήκαμε αφορμή για μικρό- διχασμό. Αυτή τη φορά το αίτιο είναι ο COVΙD 19!!!! Αλλά πίσω από τα διλήμματα κρύβονται, πανηγυρίζουν , τα φαντάσματα των ήδη διατυπωμένων πολωτικών ζητημάτων, εκ μέρους των κομμάτων, που αφορούν τη χώρα γενικώς.

Η συλλογική μας επιβίωση φαίνεται να εξαρτάται εν πολλοίς από το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Στο μεταξύ οι πολιτικές παρεμβάσεις να δίνουν και να παίρνουν. Αυτό που τελικώς ζητάει ο πολίτης είναι να έχει έγκυρη γνώμη εκ μέρους της πολιτείας. Με λίγα λόγια θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν οι πληθωρικής επιπολαιότητας μικρομεσαίοι διαχειριστές του προβλήματος. Και αυτό είναι χρέος του Πρωθυπουργού. Στο μεταξύ παρατηρούνται κωμικές δηλώσεις μελών της Κυβέρνησης και κυρίως από αυτούς που η σιωπή σημαίνει ήττα.

Θα τολμούσα να σημειώσω ότι αυτή η διχογνωμία- για το ζήτημα της πανδημίας -χαρακτηρίζεται από πολλή ρητορεία και περισσότερο συναίσθημα. Άσχετοι με το θέμα πολιτικοί μιλάνε και διασύρουν τον εαυτό τους και το αξίωμα τους. Και εάν αυτό κοστίζει αποκλειστικά στους ίδιους, μου είναι εντελώς αδιάφορο. Το ζήτημα όμως είναι ότι παρασύρουν και σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης διοχετεύοντας πολλά σετ από ανοησίες πασπαλισμένες με επιδεικτικές κορόνες.

Και εδώ μπαίνει και πάλι ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος είναι αποφασισμένος να περιορίσει τους γυρολόγους Υπουργούς στα απαραίτητα. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει άμεσα ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει ο ίδιος τον επιτελικό σχεδιασμό της στρατηγικής του για το επόμενο διάστημα. Αυτό δεν αφορά μόνο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την πανδημία. Αλλά, κυρίως, από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία με αφορμή την πανδημία.

Η παρακμή της μεσαίας τάξης αποτελεί πλέον κοινωνικό δεδομένο. Δεν χωράνε πλέον «προοδευτικές» βελτιώσεις ούτε μπορούμε πλέον να περιμένουμε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στηριζόμενες στο επιχείρημα περί «ωρίμανσης» των συνθηκών. Η κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι συναρπαστική πρόκληση για ταλέντα πολιτικής ιδιοφυίας. Γιατί είναι εξόχως απαραίτητο να γίνει αντιληπτό ότι όλοι μας έχουμε ήδη μπροστά μας το αίνιγμα του θανάτου.

Εάν μας πείσει η πολιτική ηγεσία ότι έχουμε σοβαρές ελπίδες τότε μόνο θα καταφέρουμε να υπερβούμε την αλογία του θανάτου. Με λίγα λόγια αυτό που περιμένουμε είναι επιτέλους να διατυπωθεί μια νέα θεωρία για την κατάσταση της χώρας αλλά θα πρέπει να περιέχει και ένα νόημα υπερβατικό.

Αυτό που απαιτούμε σήμερα-πέρα από τις πρωτοβουλίες και τα σωτήρια ευρήματα των επιστημόνων- είναι ο κάθε πολιτικός επιτέλους να υπηρετήσει την κοινωνία και όχι τα μικροσυμφέροντα του. Να αποφύγουν επιτέλους την ψηφοθηρική καπατσοσύνη.

Η πανδημία είναι εδώ και όπως λένε οι αρμόδιοι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το κυβερνών κόμμα έχει χρέος να ενσκήψει στα δύσκολα και καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός έχει χρέος να εμποδίσει με κάθε τρόπο την κωματώδη αφασία στην οποία ορισμένοι με πρόσχημα την πανδημία φαίνεται να έχουν περάσει.

Είναι πασίδηλο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κοινωνικό μετασχηματισμό που ούτε υποψιαζόμαστε πριν από μερικούς μήνες. Η άποψή μου είναι ότι έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια και όχι κούφια λόγια. Ας ξεφύγει το πολιτικό σύστημα από την παγεράδα των επαγγελματιών τεχνοκρατών και ας κοιτάξει στα μάτια την κοινωνία. Εκεί θα δει μόνο αλήθειες. Δύσκολο;»

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…