Newsroom

Newsroom

Χάρι- Μέγκαν αποχαιρέτισαν λακωνικά τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο

Την ώρα που κυκλοφορούν πολλές φήμες και εικασίες για το αν το ζεύγος θα παραστεί στην κηδεία, εκείνοι έστειλαν ένα διαδικτυακό μήνυμα, μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει.

800

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ απέτισαν φόρο τιμής στον παππού του, τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.

Την ώρα που κυκλοφορούν πολλές φήμες και εικασίες για το αν το ζεύγος θα παραστεί στην κηδεία, εκείνοι έστειλαν ένα διαδικτυακό μήνυμα, μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν: «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021».

«Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ», προστίθεται στη λιτή ανακοίνωση.

Οι σχέσεις του Φίλιππου με τον πρωτότοκο γιο του, τον διάδοχο του θρόνου και πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, συχνά ήταν τεταμένες. Πέρσι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους και πριν από περίπου έναν μήνα παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρι μια συνέντευξη που προκάλεσε σοκ στα ανάκτορα. Το ζεύγος κατήγγειλε μεταξύ άλλων τον ρατσισμό «ορισμένων μελών» της βασιλικής οικογένειας που ρωτούσαν τι χρώμα θα είχε το δέρμα το παιδιού τους. Διευκρίνισαν ωστόσο στη συνέχεια ότι δεν επρόκειτο ούτε για τη βασίλισσα, ούτε για τον σύζυγό της.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…