Newsroom

Newsroom

Χάνουν έδαφος οι αντάρτες στη Λιβύη

Αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης. Σε πλήρη υποχώρηση βρίσκονται οι αντάρτες που μάχονται τις δυνάμεις του Καντάφι…

Αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης.
Σε πλήρη υποχώρηση βρίσκονται οι αντάρτες που μάχονται τις δυνάμεις του Καντάφι από πόλεις που μέχρι πρότινος είχαν υπό τον έλεγχό τους. Οι αντικαθεστωτικοί έχασαν τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Τζαουάντ, ενώ οι μάχες μαίνονται σε Μπρέγκα και Αζνταμπίγια. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, αυτομόλησε στη Βρετανία. Παράλληλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μυστική συμφωνία που υπέγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα, με την οποία προωθείται η μυστική παροχή βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης. Σήμερα ανέλαβε τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη το ΝΑΤΟ.
“Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης είναι στη Βρετανία και δεν επιθυμεί πλέον να συνεργαστεί με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την παραίτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έφυγε από την χώρα με προορισμό την Τυνησία και στην συνέχεια αφίχθη στο αεροδρόμιο Φάρνμπορο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει, όλους τους υψηλόβαθμους από το περιβάλλον του Καντάφι που το επιθυμούν, να τον εγκαταλείψουν.

Ο Σουλεΐμαν Μαχμούντ, ο δεύτερος στην ιεραρχία των εξεγερμένων, δήλωσε στο BBC, ότι οι αντάρτες χρειάζονται χρόνο, υπομονή, όπλα και βοήθεια για να μπορέσουν να οργανωθούν. Επίσης ανέφερε ότι αντιπροσωπείες από ξένα κράτη βρίσκονται στη χώρα και βοηθούν τους αντάρτες στην οργάνωση.

Τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία δήλωσαν ότι στέλνουν αντιπροσωπείες στη Βεγγάζη για να συναντηθούν με τη διοίκηση των ανταρτών. Σημειώνεται ότι κατά τη διεθνή διάσκεψη του Λονδίνου συμφωνήθηκε η σύσταση μιας “Ομάδας Επαφής” στην οποία θα συμμετάσχουν και αρκετά αραβικά κράτη, προκειμένου να οργανώσουν τη μετά Καντάφι εποχή.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία προτείνουν νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επιτρέπει την προμήθεια όπλων στους αντάρτες. Ωστόσο η Κίνα, η Ρωσία και η Γερμανία αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική. Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν “προχωρήσει πολύ” και κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Για “διακριτικές” διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία και τη χώρα, έκανε λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φράνκο Φρατίνι. Ήδη η Ουγκάντα προσφέρθηκε να δεχθεί τον Καντάφι και την οικογένειά του, σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Λιβύη.

Την ίδια ώρα το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι ότι τοποθετούν νάρκες σε διάφορα σημεία και ειδικότερα στα περίχωρα της Αζνταμπίγια.
http://www.enet.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…