"Handelsblatt": "Ανγκελα, να πάρεις μαζί σου κι ευρώ στην Ελλάδα"

Κάποιοι στην Εσπερία αρχίζουν κι αντιλαμβάνονται ότι αν σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι στους έλληνες, θα έχουν και οι ίδιοι…

merkel 15

Κάποιοι στην Εσπερία αρχίζουν κι αντιλαμβάνονται ότι αν σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι στους έλληνες, θα έχουν και οι ίδιοι κακά ξεμπερδέματα. Γι’ αυτό και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» παροτρύνει την Ανγκελα Μέρκελ, εκτός από θερμά λόγια να προχωρήσει και σε οικονομικές παραχωρήσεις κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως έχει τώρα την ευκαιρία γι’ αυτό.

«Για το δικό τους συμφέρον πρέπει οι χώρες της Ευρωζώνης να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συζήτησε με τον  Αντώνη Σαμαρά ένα νέο σχέδιο δράσης για τη χώρα μας. «Αντί να κομίσει γλαύκας ες Αθήνας η κα Μέρκελ, θα έπρεπε καλύτερα να φέρει μαζί της ευρώ. Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι μεγαλύτερα περιθώρια στα μέτρα λιτότητας για να βοηθηθούν τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού ή να μειωθούν οι φόροι. Πιο επιεικής προσέγγιση για τα μέτρα λιτότητας είναι εντέλει και προς το συμφέρον των δανειστών της Ελλάδας», αναφέρεται χαρακτηριστικώς στο ίδιο δημοσίευμα

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στην υψηλή ανεργία στους νέους κι εκτιμά ότι αυτό θα έχει κόστος για την κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο σε μια δημοκρατία. Κάνει αναφορά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες, όπως επισημαίνει, χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν και δεν μπορούν να συνδεθούν με μια ριζική πολιτική λιτότητας.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη