Χαμός στη Βουλή μεταξύ Δαβάκη και Γκιουλέκα για τη fast track διαδικασία των Rafale

Εκτός ορίων οδηγήθηκε η σύγκρουση των «γαλάζιων» βουλευτών Αθανάσιου Δαβάκη και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με φόντο την κατεπείγουσα διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση  για τις συμβάσεις προμήθειας των Rafale.

Άγγελος Προβολισιάνος 12/01/2021 | 21:09

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Αθ. Δαβάκης, ενημερώθηκε για την πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να μην προκύψει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων σε σχέση με την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών. Αποτέλεσμα αυτού, ο Αθ. Δαβάκης παρενέβη στην κουβέντα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και πρωτοφανή την διαδικασία. Επισήμανε δε ότι τα τεχνικά ζητήματα των σχετικών συμβάσεων δεν έχουν καλυφθεί, εκθέτοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που ισχυρίστηκε το αντίθετο.

Αντιδρώντας έντονα στα λεγόμενα του κ. Δαβάκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Κ. Γκιουλέκας, μετά από μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση, έκλεισε το μικρόφωνο του Αθ. Δαβάκη και διέκοψε την διαδικασία. Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μάλιστα, αυτή δεν λάβει χώρα στη Βουλή αλλά στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν κατά την σφοδρή σύγκρουση Δαβάκη – Γκιουλέκα στο Documentonews