Χαμένος στην μετάφραση

«Ο Ν. Ανδρουλάκης αναίτια διέπραξε την πολιτική του αυτοκτονία»

Screenshot 2 2

Ο Ν. Ανδρουλάκης -για πολλούς (ανάμεσα τους και ο γράφων)- ξεκίνησε πριν από έξι μήνες ως «ιδανικός κι ανάξιος εραστής» την προεδρία του στο ΠΑΣΟΚ και κατέληξε, συντομότερα από κάθε πρόβλεψη (ακόμα και κακοπροαίρετη), ως «ιδανικός αυτόχειρας». 

Όταν ευαγγελίζεται κάποιος πολιτικός αξίες που αποτελούν τον οδικό του χάρτη και οι οποίες πηγάζουν από τις παρακαταθήκες της παράταξης με τις οποίες το κόμμα του κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου για πολλά χρόνια, όταν επικαλείται την νεότητα του και την -εξ αυτής- μη εμπλοκή του σε πολιτικές συναλλαγές που οδήγησαν στην έκπτωση του πολιτικού του χώρου και τέλος όταν υπόσχεται ότι θα αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο επαναφέροντας στις ράγες το τρένο και στα βαγόνια όλους εκείνους που πήδηξαν από τα παράθυρα όταν αυτό εκτροχιάστηκε, δεν τοποθετείς για αρχιμηχανικό τον Αντρέα Λοβέρδο. 
Στοιχειώδες αγαπητέ Γουάτσον!

Όταν η «γίδα στον ώμο» του Αντρέα είναι τόσο παλιά που έχει καταντήσει «λέσι», όταν τα έγγραφα του FBI τον ονοματίζουν ως αποδέκτη δωροδοκίας από την Novartis και όταν πριν λίγες ημέρες αποκαλύπτεται ότι το επίσημο Αμερικανικό έγγραφο είχε παραποιηθεί στην μετάφραση (χωρίς την αναφορά του ονόματος του), τότε δεν τον προτείνεις για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ούτε το παίζεις «χαμένος στην μετάφραση» δηλώνοντας: 

“Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες”. 

Διαβάζεις την δήλωση και κουνάς απότομα το κεφάλι σου αριστερά-δεξιά γιατί ακούς τεντζερέδια να σου βαράνε στα μηνίγγια, ενώ προσπαθείς να καταλάβεις τι θέλει να πει ο («ποιητής») πρόεδρος.

“Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές” είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και αναρωτιέται κάθε νοήμων άνθρωπος, ποιος αλήθεια του ζήτησε κάτι τέτοιο; 
Χρέος τους είναι (στο ΠΑΣΟΚ) να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους και όχι να συντάσσονται με την πλειοψηφία της ΝΔ στην επιτροπή, βαφτίζοντας το σκάνδαλο ως «σκευωρία» με αποτέλεσμα τις επακόλουθες γνωστές διώξεις σε δημοσιογράφους και δικαστικούς.

“Δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη” είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και αναρωτιέται κάθε νοήμων άνθρωπος, ποιοι είναι οι παρακρατικοί μηχανισμοί που κρατάνε σε ομηρία το κόμμα του; Η λογική απάντηση είναι όλοι όσοι συμμετείχαν στην δημιουργία του σκανδάλου της Novartis, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Λοβέρδος αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι είναι ο μόνος στον οποίο έχει -πολλούς μήνες πριν- απαγγελθεί κατηγορία.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες” είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και αναρωτιέται κάθε νοήμων άνθρωπος, ποιες καθαρές απαντήσεις περιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Ποιος ευθύνεται για την παράλειψη του ονόματος του Αντρέα Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας ή εάν το έγγραφο του FBI αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού;
Για τον υπεύθυνο της διαγραφής του ονόματος θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη, ενώ για την αναφορά του ονόματος στο αμερικανικό έγγραφο δεν αμφισβητείται ούτε από τον Α. Λοβέρδο. 

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναίτια διέπραξε την πολιτική του αυτοκτονία.

“Ο Fannius, θέλοντας να γλυτώσει από τον εχθρό, έδωσε τέλος στη ζωή του. Και ερωτώ: δεν είναι τρέλα να αυτοκτονείς επειδή φοβάσαι μην πεθάνεις;”
Μαρτιάλης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη