Η στιγμή που η "μητέρα των βομβών" χτυπάει το ISIS στο Αφγανιστάν (BINTEO)

Στη δημοσιότητα έδωσε το το Πεντάγωνο ένα βίντεο από την στιγμή που η «μητέρα των βομβών», χτυπάει το κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

58f0c7e71dc5249b628b4611

Στις ασπρόμαυρες εικόνες
είναι ξεκάθαρος ο αντίκτυπος της έκρηξης από τη βόμβα που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά σε πεδίο μάχης οι Αμερικανοί. Ωστόσο, δεν υπάρχει ήχος.

Η απόφασή τους να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο αποσκοπεί στο να δείξει στους πιθανούς εχθρούς την καταστροφή που προκαλεί η βόμβα, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση με τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων την στιγμή της επίθεσης. Όπως είπε ο Μοχάμαντ Σαχζαντάχ αφού τελείωσε τη βραδινή του προσευχή, έκλεισε την εξώπορτα του σπιτιού και κάθησε να δειπνήσει. Και τότε έγινε η έκρηξη… Ο ουρανός τυλίχτηκε στις φλόγες… Η γη βογγούσε σαν να γινόταν μεγάλος σεισμός…

«Η γη έτρεμε σαν βάρκα σε φουρτούνα», είπε ο Σαχζαντάχ. «Νόμισα ότι βομβάρδιζαν το σπίτι μου. Πέρυσι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε ένα διπλανό σπίτι, αλλ΄αυτή τη φορά ένιωσα σαν να έπεφτε ο ουρανός. Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι κατατρομαγμένα.»

Το αμερικανικό αεροσκάφος έριξε τη βόμβα στα βουνά κοντά στο χωριό Μόμαν σε μια περιοχή που αποκαλείται Ασαντχέλ. Περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, στο Σάντλ Μπαζάρ όπου ζει ο Σαχζαντάχ, η επίδραση έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή.

«Τα αυτιά μου κουφάθηκαν για λίγο. Τα παράθυρα κι οι πόρτες μου έσπασαν. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους», είπε.



Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…