Newsroom

Newsroom

H Ρεπούση ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών

Να γίνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών ζήτησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου κατά…

repousi

Να γίνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών ζήτησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δομή των νέων Γενικών και Τεχνικών Λυκείων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι δεν συνάδει η έννοια του σύγχρονου Λυκείου με τη διδασκαλία των θρησκευτικών: «Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;», σημείωσε η κα Ρεπούση. Για το λόγο αυτό ζήτησε είτε να καταργηθούν τα θρησκευτικά, είτε να αλλάξει η ύλη και από θρησκευτικά να γίνει θρησκειολογία.

“Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν”, ανέφερε η κα Ρεπούση.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…