H Οκτωβριανή Επανάσταση στην Αγία Πετρούπολη – Δέκα έλληνες εικαστικοί σε διεθνή έκθεση

Η επανάσταση ως ένα συλλογικό όνειρο κοινωνικής αλλαγής και βελτίωσης, αποτελούσε πάντα μία σκέψη αγαπητή προς τους καλλιτέχνες.

59f349421dc524546b8b480c

Κάθε εποχή η επανάσταση δημιουργούσε μία ελπίδα ενός μαζικού ξεσηκωμού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ιδανικά στην αναδιοργάνωση του κόσμου, στην ανάπτυξη των χωρών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Δημιουργώντας μάλιστα φαντασιακά έναν χώρο ελευθερίας και κατάργησης των κατεστημένων αξιών, η επανάσταση ως ιδέα, πυροδοτεί και εμπνέει συχνά καλλιτεχνικά έργα και δράσεις.

Μία ομάδα καλλιτεχνών σήμερα καλείται να προσεγγίσει το πνεύμα της επανάστασης μέσα από την προσωπική ματιά τους, τις πεποιθήσεις και τα βιώματά τους στο πλαίσιο της έκθεσης «Δικαίωμα στο Μέλλον». Διαλέγοντας τα εκφραστικά μέσα και τα υλικά που τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο, επιχειρούν να δώσουν μία εικόνα της δικής τους επανάστασης, εμβαθύνοντας στις πολλαπλές πτυχές και τις απρόσμενες προεκτάσεις της.

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, η έκθεση «Δικαίωμα στο Μέλλον» καλεί περισσότερους από 60 σύγχρονους καλλιτέχνες (αναγνωρισμένους, αλλά και νέους δημιουργούς), να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους προσέγγιση για τις επαναστατικές ιδέες και τις ανανεωτικές εξελίξεις, για την παρούσα και μελλοντική παγκόσμια τάξη των πραγμάτων.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Τέχνης του 20ου και του 21ου αιώνα στην Αγία Πετρούπολη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Μόσχα), το IGAV – Istituto per le Garuzzo Arti Visive (Ιταλία), το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), το Νέο Μουσείο του Aslan Chekhoev (Αγία Πετρούπολη) και τις Γκαλερί Anna Nova ArtGallery, Marina Gisich (Αγία Πετρούπολη) και Gallery Pechersky Gallery (Μόσχα).

Στην έκθεση συμμετέχουν και 10 Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζονται από το ΚΜΣΤ: οι Βένια Δημητρακοπούλου, Αντιγόνη Καββαθά, Θόδωρος Λάλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Δημήτρης Μεράντζας, Μανώλης Μπαμπούσης, Νατάσσα Πουλαντζά, Στέλιος Φαϊτάκης, Έλλη Χρυσίδου και Κλίτσα Αντωνίου. Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε από τους επιμελητές Γιάννη Μπόλη και Αφροδίτη Οικονομίδου.

Info: Στις 25 Οκτωβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2017 Εγκαίνια: Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00

MISP- Μουσείο Τέχνης του 20ού και του 21ου αιώνα

Αγία Πετρούπολη (Ρωσία)

Πηγή: tospirto.net

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…