Η Νίκη Νικολοπούλου δίνει φως σε δύο νέους ανθρώπους

Μια 38χρονη κι ένας 28χρονος οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, θα υποβληθούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη σε μεταμόσχευση κερατοειδούς στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ.

575fca571dc52494208b45a8

Οι δύο νέοι άνθρωποι θα πάρουν τα μάτια της Νίκης Νικολοπούλου κόρης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, η οποία πέθανε στις 6 Ιουνίου σε ηλικία μόλις 16 ετών από πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της κλινικής Παναγιώτης Οικονομίδης, η εκστρατεία για τη δωρεά κερατοειδούς που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων έγιναν στο ΑΧΕΠΑ 25 μεταμοσχεύσεις.

«Το γεγονός ότι μέσα σε τρεις βδομάδες έγιναν 25 μεταμοσχεύσεις είναι πολύ ευχάριστο, σημαίνει ότι ο κόσμος ευαισθητοποιείται. Μία μεταμόσχευση κερατοειδούς, όταν γίνεται σε ιδιωτική κλινική, κοστίζει 8.000-10.000 ευρώ. Το κόστος του μοσχεύματος είναι περίπου 3.000 και άλλες 5.000-7000 η αμοιβή του γιατρού και τα άλλα έξοδα. Όταν η μεταμόσχευση γίνεται στο ΑΧΕΠΑ, δεν κοστίζει τίποτα γιατί τα μοσχεύματα είναι από δωρεές. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο γίνονται 85 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, η εξοικονόμηση είναι 680.000-850.000 ευρώ ετησίως, που σημαίνει ότι στα πέντε χρόνια που είμαι διευθυντής της Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής έχουμε εξοικονομήσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα όργανα της Νίκης δωρήθηκαν από την οικογένειά της με το ήπαρ της ήδη να έχει μεταμοσχευθεί σε 60χρονο ασθενή ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…