Newsroom

Newsroom

Η μείωση πάχους μέσω βαριατρικής αποφέρει μεγαλύτερη σωματική αντοχή

Πρόσφατη βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity Reviews, διαπίστωσε ότι η μείωση της χωρητικότητας στο στομάχι μας μέσω της βαριατρικής επέμβασης έχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή.

57ab57101dc52432578b4a1c

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες η μείωση της χωρητικότητας του στομάχου μέσω των βαριατρικών επεμβάσεων βοηθά να φύγει το περιττό βάρος, προσφέρει και μεγαλύτερη αντοχή στον ασθενή από το πρώτο κιόλας έτος μετά την επέμβαση, με αποτέλεσμα να μπορεί ό απλά να περπατήσει για αρκετή ώρα αλλά και να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Τη μελέτη αυτή χρηματοδότησε το National Institute for Health Research (Leicester-Loughborough Diet, Lifestyle and Physical Activity Biomedical Research Unit).

Οι ερευνητές ανέλυσαν σε 50 δημοσιευμένες μελέτες τον πιθανό αντίκτυπο της επέμβασης αυτής ως προς τη σωματική δραστηριότητα και λειτουργία του ασθενούς. Εστίασαν και στην σωματική του λειτουργία πριν την επέμβαση και μετά.

Η διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου National Institute for Health Research και καθηγήτρια Ιατρικής του Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο του Leicester, Melanie Davies CBE, αναλύοντας τα δεδομένα της έρευνας επεσήμανε ότι αυτή και η ομάδα της βρήκαν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αντικειμενική και αυτοαναφερόμενη φυσική δραστηριότητα βελτιώθηκε μέσα σε 12 μήνες από τη χειρουργική επέμβαση.

Επίσης, αν και οι ασθενείς περπατούσαν μεγαλύτερες αποστάσεις, η ένταση της προσπάθειας ήταν χαμηλότερη αμέσως μετά την επέμβαση.

Όπως ανέφερε η κα Davies, η μείωση της αντικειμενικά μετρημένης μέτριας έως έντονης δραστηριότητας και η αύξηση του αριθμού των βημάτων από τον 3ο – 6ο μήνα έδειξε , ότι υπήρξε μια στροφή προς ένα μεγαλύτερο ποσοστό σωματικής δραστηριότητας χαμηλότερης έντασης, κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Το περπάτημα, η μυοσκελετική και αυτοαναφερόμενη φυσική λειτουργία βελτιώθηκαν έως το 12ο μήνα.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες για να κατανοήσουν οι ειδικοί καλύτερα τις επιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας στη μετεγχειρητική έκβαση. Σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Louisa Herring, παρόλο που η φυσική δραστηριότητα μετά από τη βαριατρική χειρουργική σχετίστηκε με μεγαλύτερη απώλεια βάρους, υπήρξαν και κάποιες περιορισμένες όμως, πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά που αφορά στη φυσική δραστηριότητα των ασθενών.

Γι αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν κι άλλες μελέτες που θα αξιολογήσουν σε βάθος τη δραστηριότητα αυτών των ασθενών μετά την επέμβαση.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…