Η ιστορία του μικρού Ομράν που ούτε καν έκλαψε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σύμβολο του συριακού εμφυλίου έχει μετατραπεί η φωτογραφία του πεντάχρονου Ομράν Ντακνίς στο ασθενοφόρο λίγη ώρα μετά το βομβαρδισμό στο Χαλέπι. Ο μικρός Σύρος βρισκόταν σε τέτοιο σοκ, όπου ούτε ένα δάκρυ δεν κύλησε από τα μάτια του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αφηγείται ο γιατρός που τον περιέθαλψε.

57b5594e1dc52499398b4624

«Τι προξενεί τέτοια εντύπωση; Αυτά συμβαίνουν κάθε ημέρα…» διερωτάται με κυνικότητα ο εικονολήπτης που τράβηξε το βίντεο.

Εντύπωση προκάλεσε στον γιατρό, που αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian με το ψευδώνυμο Μοχάμαντ, το πόσο σοκαρισμένο ήταν το παιδί. «Μας τον έφεραν σε κατάσταση απόλυτου σοκ, απόλυτης σύγχυσης. Ήταν τρομαγμένος και σοκαρισμένος, βρισκόταν στην ασφάλεια του σπιτιού του, ίσως και να κοιμόταν, και το σπίτι του τον πλάκωσε» λέει.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Ομράν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ενώ στο νοσοκομείο είχαν έρθει τραυματισμένα και τα δύο του μεγαλύτερα αδέλφια όπως κι ο πατέρας τους.

Από την άλλη, ο εικονολήπτης του βίντεο, Μουσταφά αλ Σαρούτ, εκφράζει στην εφημερίδα την απορία του για την έκταση που πήραν οι εικόνες με τον Ομράν από το ασθενοφόρο, αφού τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.

«Δεν είναι καμία ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτά τα παιδιά βομβαρδίζονται καθημερινά» αναφέρει, ο Ομράν «είναι ένα παιδί που συμβολίζει εκατομμύρια παιδιά στη Συρία».

Ο γιατρός κάνει μία ανάλογη ίδια παρατήρηση: «Εδώ και πέντε χρόνια ζούμε με αυτή την καθημερινότητα, με το να σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι. Οι πύραυλοι και τα βαρέλια βόμβες δεν κάνουν διαχωρισμούς».


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη