Newsroom

Newsroom

H Εθνική Τράπεζα εξαγοράζει τη Eurobank

Mε την υποβολή δημόσιας πρότασης (το βράδυ της Παρασκευής) από την ΕΘνική Τράπεζα για εξαγορά όλων των κοινών μετοχών της…

Mε την υποβολή δημόσιας πρότασης (το βράδυ της Παρασκευής) από την ΕΘνική Τράπεζα για εξαγορά όλων των κοινών μετοχών της Eurobank επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια των τελευταίων ημερών για μια ακόμα συγχώνευση στον τραπεζικό τομέα.

Στην ανακοίνωση της η Εθνική Τράπεζα αναγγέλει ότι εξαγοράζει κάθε 100 μετοχές της Eurobank έναντι 58 μετοχών του νέου σχήματος (θα λέγεται Όμιλος ΕΤΕ) με ονομαστιική αξία 1€ η μία. Η νέα τράπεζα, με συνολικά 925 καταστήματα στη χώρα, θα έχει συνολικό ενεργητικό 177 δισ., δάνεια προς πελάτες 109,7 δισ. και καταθέσεις 87,9 δισ.€.

«Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, μετά την οποία η Εθνική προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση με τη Eurobank, τελεί υπό την αίρεση σειράς εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής.

Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ με βάση τη τιμή κλεισίματος της μετοχής της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2012 ανέρχεται σε 1.922 εκατομμύρια ευρώ καιαντίστοιχα της Eurobank σε 603 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέτοχοι της Eurobank που εκπροσωπούν συνολικά ποσοστό 43,6% του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις μετοχές τους στη Δημόσια Πρόταση. Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατόπιν της μεταβίβασης από τον Όμιλο EFG Consolidated Holdings S.A. (ο «Όμιλος») ποσοστού 43,6% στα εννέα μέλη της οικογένειας Λάτση, καθώς και στο ίδρυμα με την επωνυμία «John S. Latsis Public Benefit Foundation», κάθε ένας από τους ανωτέρω αναφερόμενους διάδοχους μετόχους κατέχει σήμερα ποσοστό περίπου 4,4% της Εταιρείας (οι «Διάδοχοι Μέτοχοι»), ενώ ο Όμιλος EFG Consolidated Holdings S.A. διατηρεί ποσοστό 1,15%. Οι Διάδοχοι Μέτοχοι έχουν αναλάβει τη δέσμευση μέσω διακριτών δεσμεύσεων να προσφέρουν τις μετοχές τους στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης».

«Η Δημόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα που θα διαδραματίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Γιώργος Ζανιάς πρόεδρος της ΕΤΕ.

«Με την παρούσα Δημόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργώντας ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους μετόχους και των δύο τραπεζών. Η στήριξη μεγάλης μερίδας μετόχων της Eurobank ισχυροποιεί τη Δημόσια Πρόταση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank θα αναγνωρίσει την αξία που δημιουργεί η Δημόσια Πρότασή μας και θα προτείνει τη συναλλαγή στους μετόχους της Eurobank. Καλωσορίζουμε στην Εθνική Τράπεζα την διακεκριμένη διοίκηση και το προσωπικό της Eurobank και προσδοκούμε τη σημαντική τους συνεισφορά για ένα επιτυχημένο κοινό μέλλον», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ.

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…