Newsroom

Newsroom

Η "επιστολή-κόλαφος" που τελικά ήταν… άσχετη με τις τηλεοπτικές άδειες

Με πηχυαίους τίτλους η «Καθημερινή» παρουσίασε την Κυριακή μία επιστολή του επιτρόπου Ψηφιακής Πολιτικής Γκίντερ Έτινγκερ, την οποία η εφημερίδα χαρακτήριζε «κόλαφο» για τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

573d9ca91dc52445358b5030

Φυσικά, η επιστολή είναι αυθεντική – αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως στο στόχαστρο της Κομισιόν δε βρίσκεται η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, αλλά η δημοπράτηση του φάσματος και η ανεξάρτητη αρχή που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, για την οποία αναφέρεται ότι δεν διασφαλίζεται από εξωτερικές παρεμβάσεις και πολιτικές πιέσεις.

Αντίθετα, η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται σήμερα με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων, δεν επηρεάζεται από την επιστολή Έτινγκερ, και όπως εξήγησε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, «η αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής-ΣΚΑΪ είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με την διαδικασία των αδειών».

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τη Νέα Δημοκρατία να «πατήσει» πάνω στο δημοσίευμα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, να κάνει λόγο για «καθεστωτικό αυταρχισμό».

«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του “Υπουργού Προπαγάνδας”, η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδώσει ο κ. Παππάς είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. «Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος “Παπά-Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “Υπουργούς – καναλάρχες”», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου». Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε. Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν –έστω και με χρόνοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ. Για “καθεστώς” έγραψε το «Βήμα», για “κόλαφο” μίλησε η «Καθημερινή». Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ. Προβλεπόμενοι και θλιβεροί».

Αντίδραση στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπήρξε και από τους καναλάρχες, με την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας να υποστηρίζει πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι «στον αέρα», μία μέρα πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των κύριων προσφυγών των καναλιών κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών…

y/

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…