Newsroom

Newsroom

Η ΕΟΕ τίμησε την Ολυμπιακή αποστολή του Ρίο – Έκλαψε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

57e052fd1dc524b53d8b48cb

Παρόντες ήταν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη Βραζιλία ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους μας ένα πλέξιγκλας πάνω στο οποίο υπήρχε ο κότινος και το σήμα της ΕΟΕ ενώ Ολυμπιονίκες του παρελθόντος παρέδωσαν στους αθλητές που πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα μία διαφορετική πιο μεγάλη πλακέτα στην οποία, επίσης, υπήρχε ο κότινος.

Στην εκδήλωσε βρέθηκε και ο 76χρονος Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα.

Υποβασταζόμενος από την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου ανέβηκε με δυσκολία στο βήμα για να μιλήσει για τους αθλητές της ιστοπλοΐας που κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ξεσπώντας σε δάκρυα συγκίνησης, τόνισε πως αυτό που δεν γνώριζουν οι Έλληνες είναι πως οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους ευχαρίστησε για το χαμόγελο που χάρισαν στη χώρα αυτές τις δύσκολες μέρες.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες










Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…