Newsroom

Newsroom

Η εμφάνιση Ζολώτα και οι περίεργες νομικές συμπτώσεις

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Βγενόπουλου με την ξαφνική εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα του συγκατηγορούμενου του για υπόθεση χρηματισμού και συνεταίρου του Μιχάλη Ζολώτα, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές, αφού κάθε κίνηση εμπλεκόμενων σε υποθέσεις του επιχειρηματία δείχνει μέχρι σήμερα να είναι αποτέλεσμα προσεκτικών νομικών κινήσεων.

5808c56c1dc524d9148b4952

Ο Ζολώτας, τον οποίο οι Κύπριοι εμφανίζουν ως αχυράνθρωπο του Βγενόπουλου, πιστεύοντας ότι είναι εκείνος που χρημάτισε τον τ. κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ κατόπιν εντολής του επιχειρηματία ώστε να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας στις 20 Οκτωβρίου. Ο Ζολώτας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών, θα ζητήσει με το επιχείρημα ότι το αδίκημα το οποίο εμφανίζεται να έχει τελέσει, αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού ο χρηματισμός του Χριστοδούλου έγινε μέσω Ελλάδας και συγκεκριμένα μέσω λογαριασμού της εταιρίας Focus του Ζολώτα στη Marfin Bank στο Μαρούσι, να μην εκδοθεί.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι λειψός, η ξαφνική εμφάνισή του όμως αυτή την εποχή, λίγες μόνο ημέρες πριν την ημερομηνία που έχει ορίσει το δικαστήριο της Λευκωσίας ώστε οι κατηγορούμενοι για την εν λόγω υπόθεση να παρουσιαστούν για να δικαστούν, προκαλεί ερωτηματικά για τις προθέσεις του συνεργάτη του Βγενόπουλου. 

 Συγκεκριμένα, ο Βγενόπουλος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι συνεργάτες του Ζολώτας, Φόλε και Μάγειρας αλλά και ο Χριστοδούλου, η κόρη του και ο γαμπρός του, καλούνται να παρουσιαστούν στην Κύπρο στις 3 Νοεμβρίου. Ωστόσο θεωρείται απίθανο μέχρι τότε να έχει ληφθεί απόφαση για την έκδοση ή μη του Μιχάλη Ζολώτα.

Αν πράγματι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν εκδώσει οριστική απόφαση, τότε όπως εκτιμάται, ο Βγενόπουλος θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα αυτό, ώστε να μην ταξιδέψει στη Λευκωσία για να δικαστεί. Σ’ αυτή την περίπτωση βεβαίως οι κυπριακές Αρχές θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εκδώσουν ένταλμα σύλληψης και για τον ίδιο, συνεκτιμώντας και την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου των Παρισίων, το οποίο έχει ζητήσει να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες σύλληψης του Βγενόπουλου, έως ότου αποφασίσει επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο ίδιος και άλλοι μέτοχοι της Λαϊκής κατά της Κύπρου.

Από την άλλη, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, τα ελληνικά δικαστήρια οφείλουν να συνεκτιμήσουν το κακό προηγούμενο με την εξαφάνιση των έτερων συνεργατών του Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Φόρου οι οποίοι αποφασίστηκε να εκδοθούν στην Κύπρο για άλλη υπόθεση σχετιζόμενη με τη Λαϊκή Τράπεζα αλλά παραμένουν φυγόδικοι και καταζητούμενοι, και να προχωρήσουν το συντομότερο στην εξέταση του αιτήματος έκδοσης του Μιχάλη Ζολώτα, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. 

Πρέπει πάντως να θεωρείται βέβαιο ότι αν οι Ζολώτας και Φόλε δεν εκδοθούν, ο Βγενόπουλος θα χρησιμοποιήσει την απόφαση για να δηλώσει την αδυναμία των νομικών επιχειρημάτων της Κύπρου. Ταυτόχρονα και δεδομένου ότι οι δικαστικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, θα επιχειρήσει να προβάλλει ενδεχόμενη μη έκδοση των συνεργατών του ως απόδειξη της αθωότητάς του.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον κατά τους Κυπρίους αχυράνθρωπο του Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα και την εμφάνισή του στις Αρχές σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, δηλαδή περίπου 15 ημέρες πριν από την ημέρα που ο ίδιος ο Βγενόπουλος μεταξύ άλλων, οφείλει να παρουσιαστεί στην Κύπρο για να δικαστεί για το χρηματισμό του τ. κεντρικού τραπεζίτη, δημιουργούν ερωτηματικά για το κατά πόσον ο Ζολώτας λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του επιχειρηματία και στις νομικές υποθέσεις του. 

Διαβάστε σχετικά: Υπόθεση Βγενόπουλου: Νέα παιχνίδια με τη νομιμότητα

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

papas fragkiskos a

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

Ο ποντίφικας απηύθυνε θερμή έκκληση να σταματήσει το σπιράλ της βίας στην περιοχή, το οποίο…

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

kke 1

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο…

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

boy 926103 640

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Ο άντρας, που φώναζε για την αθωότητά του, δικαιώθηκε έπειτα από 8 χρόνια και έφτασε…