Newsroom

Newsroom

Η αστυνομία εμπόδισε διαδήλωση Κούρδων στην Κολωνία

Η γερμανική αστυνομία διέταξε το Σάββατο να διαλυθεί μια διαδήλωση περίπου 15.000 Κούρδων στην Κολονία κατά της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, εξαιτίας της παρουσίας μέσα στην πορεία πολλών συμβόλων του PKK, που είναι απαγορευμένα στη Γερμανία.

5a6d71b91dc5245b208b4567

Η διαδήλωση στην Κολονία άρχισε το πρωί σε τεταμένη ατμόσφαιρα ενώ 2.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.Η συγκέντρωση οργανώθηκε έπειτα από έκκληση μιας κουρδικής οργάνωσης, της Nav-Dem, για την οποία η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών θεωρεί ότι πρόσκειται στο PKK.

Μάλιστα μερικοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Ελευθερία για το Κουρδιστάν» ή «Ντροπή σου, Ευρώπη!», έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο πρόσωπα προσήχθησαν ενώ κρατήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας πολλών άλλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο παρελθόν η Άγκυρα κατηγορούσε τακτικά το Βερολίνο ότι είναι υπερβολικά χαλαρό στο ζήτημα αυτό κατά τις συγκεντρώσεις των Κούρδων στη Γερμανία.

Αισιόδοξος ότι είναι πιθανή η υιοθέτηση ενιαίας εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά το χθεσινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να τόνισε είναι απαραίτητη, για την εξεύρεση λύσης, η συμμετοχή της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και του προέδρου της χώρας.

Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία λόγω της παρουσίας συμβόλων του PKK. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνόδευσαν την πορεία μέχρι το σημείο από το οποίο είχε αναχωρήσει χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη», σχολίασε πάντως μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, η οποία εξέφρασε φόβους πως, όταν πέσει η νύκτα, μπορεί να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα στους πιο ριζοσπαστικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης ή με Τούρκους εθνικιστές.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή