Η Αλ Κάιντα απειλεί να επαναλάβει την 11η Σεπτεμβρίου

O ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

57d321471dc52453678b4ce4

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε απευθυνόμενος στις ΗΠΑ ο Ζαουάχρι, στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει, εάν τα «εγκλήματα» συνεχιστούν, η 11η Σεπτεμβρίου «θα επαναληφθεί χιλιάδες φορές».

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δύο επιβατικά αεροπλάνα εξετράπησαν από την πορεία τους και συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 2.753 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα, ένα τρίτο επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσιλβάνια και άλλο ένα στο Πεντάγωνο, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Στο βίντεο, ο Ζαουάχρι κάνει αναφορά στην πολιτική των ΗΠΑ προς τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, μιλώντας για στήριξη της Ουάσιγκτον σε «εγκληματικές και διεφθαρμένες» κυβερνήσεις.

Τέλος, ο Ζαουάχρι κάλεσε τους τζιχαντιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τους Αφροαμερικανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ προκειμένου να «προφυλαχθούν» από τους αμερικανικούς νόμους, οι οποίοι, «ελέγχονται από την λευκή πλειοψηφία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη