Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Αποκάλυψη για παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο αστυνομικό τμήμα (video)

"Πήγα στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική"

Ανάργυροι 1

Η γυναικοκτονία ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων φαίνεται πως δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα μίας γραφειοκρατικής προσέγγισης της Ελληνικής Αστυνομίας- απέναντι στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας. Όπως άλλωστε αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θεόδωρος Μαξούρας, μιλώντας στο Open, μόλις το περασμένο έτος ο ίδιος βίωσε μία τραγελαφική κατάσταση όταν κλήθηκε να βοηθήσει μία γυναίκα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως αφηγήθηκε:

“Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική. Και αυτό δεν οφείλεται στην ανυπαρξία του αστυνομικού τμήματος, αλλά είναι το σύστημα έτσι που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Δέχθηκα κλήση για να βοηθήσω τη συγκεκριμένη δημότισσα, και ήρθαμε για να πούμε το γεγονός ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν μια αστυνομία-γραφιάδες, μόνο να γράφουν, να μην υπάρχει προστασία κανενός.

Πήρε η υπόθεση όποια τροπή έχει πάρει στα δικαστήρια, το καθήκον όμως της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει τη συγκεκριμένη κοπέλα, αλλά και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε.

Περιμέναμε, σαν ένα απλό γεγονός, που δεν είναι απλό γεγονός η ενδοοικογενειακή βία, καταγράφηκε το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του. Όταν καταγραφεί ένα συμβάν, σου λένε ότι τώρα τελείωσε και θα πάρει τη δικαστική οδό Αυτή είναι η Πολιτεία. Και δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει δυο-τρία τέτοια συμβάντα στην περιοχή“.