Newsroom

Newsroom

Guardian: "Ο Τσίπρας απειλεί το δικομματισμό"

Ως τον ηγέτη του αντιμνημονιακού μετώπου που απειλεί το δικομματισμό παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη…

Ως τον ηγέτη του αντιμνημονιακού μετώπου που απειλεί το δικομματισμό παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία βδομάδα πριν από τις εκλογές και τέθηκε υπ’ όψιν της εφημερίδας η εφημερίδα προβλέπει εκλογική ήττα άνευ προηγουμένου για το ΠΑΣΟΚ, που ενδέχεται να χάσει και την δεύτερη θέση από την ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η Guardian υπαινίσσεται βαριά ήττα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ενδεχομένως με αποχωρήσεις βουλευτών από τα δύο κόμματα προς τα κόμματα που θα έχουν επικρατήσει στις εκλογές.

«Ακόμη και πριν από την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων που επιβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πορεία προς το διπλάσιο του 4,6% των ψήφων το είχε κερδίσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2009. Την Παρασκευή, οι αναλυτές που πραγματοποιούν ιδιωτικές δημοσκοπήσεις, ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό περίπου όσο το 15% των ψήφων και ενδεχομένως, να αναδεικνύεται ως το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η εφημερίδα.

Στο ρεπορτάζ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται να λέει ότι την Κυριακή στις εκλογές οι Έλληνες θα στείλουν ένα μήνυμα όχι μόνον στη ντόπια πολιτική ελίτ αλλά και στον κόσμο και τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη. «Η Μέρκελ πρέπει να ανησυχεί και η Ευρώπη να ελπίζει σε εμάς» δήλωσε ο Α. Τσίπρας στον Observer. «Αν οι πολιτικές της λιτότητας συνεχιστούν, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο διάλυσης. Αυτές οι πολιτικές προκαλούν δυστυχία, ανεργία και φτώχεια όπως το 1930. Η Ευρώπη χρειάζεται κοινωνική αλληλεγγύη και όχι υπακοή στους νόμους της αγοράς».

Μάλιστα η Guardian, χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως φρέσκο και χαρισματικό, καθώς «είναι ο νεότερος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα, και έχει κεφαλαιοποιήσει τους φόβους, ότι η εποχή μετά την δανειακή συμφωνία βασίζεται στα κεφάλαια διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ότι έτσι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «προτεκτοράτο».

Το ίδιο δημοσίευμα παρουσιάζει τις θέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση του Μνημονίου, καθώς επίσης και την ανάγκη για ένα Νew Deal σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη θέση του κ. Τσίπρα απέναντι στο ευρώ.

«Δεν είμαστε εναντίον του ευρώ, αλλά είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές που προωθούνται στο όνομα του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο καταλύτης για τη μεγάλη αλλαγή», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.


Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…