Newsroom

Newsroom

Γ.Στουρνάρας: Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται

Νέες υποσχέσεις Στουρνάρα...την ώρα που οι περισσότεροι είναι στο όριο της φτώχειας.

stoyrnaras 5

Νέες υποσχέσεις Στουρνάρα…την ώρα που οι περισσότεροι είναι στο όριο της φτώχειας.

«Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προβλέποντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο της ύφεσης που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα όρια.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.

Όπως λέει ο υπουργός, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν “λύση” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης ο υπουργός απαντά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, “φαγώσιμος”… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με “φάνε” ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω “πάτημα” για την επόμενη».in.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη