GREEK husband confesses to murder of BRITISH woman

Και τώρα πού τους προέκυψε δολοφόνος ο «Έλληνας πιλότος, σύζυγος ερωτευμένος, καλός πατέρας και ομόθρησκος» τι κάνουν; Να ζητήσουν θανατική ποινή για τον πλούσιο λευκό; Δεν γίνονται αυτά. Η θανατική ποινή είναι μόνο για αλλοδαπούς.

Μετά την ομολογία του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ότι έπνιξε τη σύζυγό του και by the way κρέμασε και τον σκύλο τους διότι έτσι απαιτούσε η σκηνοθεσία, ξεχείλισε ο βόθρος της κοινωνίας, των Μέσων Mαζικής Ενημέρωσης και των εκπροσώπων της ΝΔ από τα σχόλια τους και τον τρόπο κάλυψης του γεγονότος.

Τους χάλασε βλέπετε τη συνταγή ο «Έλληνας σύζυγος, καλό πατέρας και χριστιανός δολοφόνο». Διότι μέχρι να ομολογήσει αυτός, είχαν «ομολογήσει» άλλοι κι άλλοι, εργαλειοποιώντας το έγκλημα.

Πρώτη και καλύτερη, αν θυμάμαι καλά, η Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Άννα Ζαΐρη. «Η έξαρση της εγκληματικότητας οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση» αποφάνθηκε με ζήλο, ικανοποιημένη με τον εαυτό της.

Ακολούθησε η ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης έθεσε θέμα οπλοκατοχής των πολιτών προκειμένου να ασκούν κατά βούληση την «αναλογική βία» και της θανατικής ποινής, βεβαίως βεβαίως. Και η χυδαία πτέρυγα της κυβέρνησης ονόματι Λατινοπούλου, ισχυριζόμενη ότι «αν η Καρολάιν ήταν, μαύρη, τοξικομανής, lgbtq, παραβατική, όλη η αριστερά θα ήταν σύμπασα στους δρόμους απαιτώντας σύλληψη των δραστών…».

Εννοείται ότι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι για τη στυγερή δολοφονία ευθύνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου, αλλά μικρό το κακό. Τη μεγάλη δουλειά της ΕΛΑΣ την είχε πάρει εργολαβία ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος και νεοδημοκράτης, Μπαλάσκας. Καθημερινά σχεδόν διατυμπάνιζε τη βεβαιότητά του ότι οι «δολοφόνοι είναι σεσημασμένοι αλλοδαποί». Αν και την κορυφαία δήλωση την έκανε σήμερα, δηλώντας στα κανάλια, σαν τελειωμένος από καιρό, ότι «αν δεν ήταν βλάκας σε 4 χρόνια θα ‘ταν έξω».

Αλλά το κάρο όπως πάντα το έσυραν τα θεσμικά ΜΜΕ

«..Επαγγελματίες, προφανώς, δολοφόνησαν την Καρολάιν εν ψυχρώ, προφανώς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Είναι τμήμα του εισαγόμενου εγκλήματος; Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και χωρίς ιδεοληπτικές αγκυλώσεις για το εισαγόμενο έγκλημα, για τις δεκάδες συμμορίες διαφόρων εθνικοτήτων που περιφέρονται ανά την επικράτεια…» έγραφε ο Τάκης Θεοδωρόπουλος της Καθημερινής, ζητώντας να μιλήσουμε «χωρίς ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών.

Κι από πίσω ακολουθούσαν άλλα ΜΜΕ αναπαράγοντας την ίδια σαπουνόπερα. «Διέλυσαν την ιδανική οικογένεια του ιπτάμενου και Έλληνα», κατέστρεψαν το «τέλειο ζευγάρι». Κι έδιναν βήμα στην μαϊμού-ψυχολόγο.

Και τώρα πού τους προέκυψε δολοφόνος ο «Έλληνας πιλότος, σύζυγος ερωτευμένος, καλός πατέρας και ομόθρησκος» τι κάνουν; Να ζητήσουν θανατική ποινή για τον πλούσιο λευκό; Δεν γίνονται αυτά. Η θανατική ποινή είναι μόνο για αλλοδαπούς.

Οπότε βάζουν να παίζει η άλλη πλευρά του βινίλιου: Άνθρωπος είναι, αντέδρασε εν βρασμώ. «Ένα ατυχές γεγονός μες στο θυμό του». Διότι η Καρολάιν «τον απειλούσε με διαζύγιο», τον αποκάλεσε «στιούπιντ», κι «είχε κι επιλόχεια κατάθλιψη». «Ήξερε και πολεμικές τέχνες». Εξ άλλου «γιατί δεν έφευγε αυτή από το σπίτι»;

Για χιλιοστή φορά σπεύδουν να ξεπλύνουν τον άντρα που «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε». Καταπίνοντας και νομιμοποιώντας όλους τους ισχυρισμούς αυτού που για να κρύψει το αίσχος του, σκηνοθέτησε λες κι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου.

Aναπαράγουν την ίδια καταραμένη αντίληψη αν και τρανταχτές υποθέσεις μας συγκλόνισαν στο κοντινό παρελθόν.
Επιτίθενται προς όσους και όσες κάνουμε λόγο για γυναικοκτονία;
Υπερασπίζονται πατριαρχικές αντιλήψεις που έχουν στείλει στο λάκκο εκατοντάδες γυναίκες αυτής της χώρας.

Όμως εμείς θα είμαστε δίπλα σε κάθε Καρολάιν, σε κάθε Ελένη Τοπαλούδη, σε κάθε Αγγελική Πεπόνη, σε κάθε γυναίκα που δεν είναι βρίσκεται μαζί μας. Θα σηκώνουμε τα ονόματά τους ψηλά σα σημαίες. Θα μιλάμε εξ ονόματος τους. Μέχρι να εννοήσουν όλοι αυτοί, ότι οι εχθροί τους, είμαστε εμείς!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr