Newsroom

Newsroom

Το Google αντικαθιστά τους παππούδες;

Προς εξαφάνιση φαίνεται να είναι η έκφραση «Γιατί παππού/γιαγια;» μετά την εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο. Έτσι η μηχανή…

Προς εξαφάνιση φαίνεται να είναι η έκφραση «Γιατί παππού/γιαγια;» μετά την εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο. Έτσι η μηχανή αναζήτησης της Google, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia και η ατελείωτη βιντεοθήκη YouTube, φαίνεται να δίνουν απαντήσεις σ όλες τις απορίες των παιδιών που έλυναν μέχρι τώρα οι παππούδες!Σύμφωνα με στοιχεία της δημοσκόπησης που έκανε η βρετανική εταιρεία Ofcom, σχεδόν το 90% των εγγονών αποφεύγει να αποταθεί στον παππού και στη γιαγιά και αποφασίζει να απευθυνθεί στο Διαδίκτυο. Το 96% των 1.500 παππούδων οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, απάντησαν ότι όταν ήταν παιδιά έκαναν πολύ περισσότερες ερωτήσεις στους δικούς τους παππούδες συγκριτικά με εκείνες που δέχονται από τα εγγόνια τους.Τα παιδιά της εποχής μας χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να βρουν οδηγίες που αφορούν δουλειές του νοικοκυριού όπως π.χ. το πώς να σιδερώσουν ένα πουκάμισο ή να ράψουν ένα κουμπί. Όπως προέκυψε από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ειδικοί, μόλις ένα στα πέντε εγγόνια είχε ρωτήσει τους παππούδες του πώς θα μπορούσε να βράσει ένα αβγό.

Οκτώ στους 10 παππούδες δήλωσαν ότι ένιωθαν πως είχαν λιγότερη επαφή με τα εγγόνια τους συγκριτικά με εκείνη που είχαν οι ίδιοι με τους δικούς τους παππούδες ως παιδιά. Τα 2/3 των ηλικιωμένων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ένιωθαν πως ο παραδοσιακός ρόλος του παππού και της γιαγιάς έχει γίνει λιγότερο σημαντικός στη σύγχρονη οικογένεια, συγκριτικά με τον ρόλο του παρελθόντος. Το 80% εξ αυτών παρόλα αυτά, δήλωσε ότι πιστεύει πως κατέχει μια σημαντική θέση στη ζωή των εγγονών του.