Newsroom

Newsroom

Το "Γκουαντάναμο της Ανατολής" με χρηματοδότηση ΕΕ

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ έχει δώσει η ΕΕ στην κυβέρνηση του Κιέβου για να φτιάξει νέα και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα…

1 291

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ έχει δώσει η ΕΕ στην κυβέρνηση του Κιέβου για να φτιάξει νέα και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα κέντρα κράτησης.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν στα “σύνορα” του “Οχυρού Ευρώπη” οι ροές μεταναστών που οδεύουν προς την Δυτική Ευρώπη, κυνηγημένες απο πολέμους που λίγο πολύ υποδαύλισαν διάφορες χώρες της ΕΕ.

Το 2010 ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είχε ασκήσει κριτική στην Ουκρανία για το επίπεδο της μεταχείρισης των μεταναστών σε αυτά τα κέντρα, καταγγέλλοντας μάλιστα και βασανιστήρια.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του νεαρού Σομαλού Χασάν Χιρσί, που αναφέρει πως οι Ουκρανοί δεσμοφύλακες τον κρατούσαν σε σκοτεινό κρύο κελί μαζί με 12 περίπου ακόμα άτομα και τους αρνούνταν πρόσβαση σε τουαλέτα με αποτέλεσμα πολλοί να ουρούν σε μπουκάλια ή στο έδαφος. Για πολλές ημέρες δε δεν τους έδιναν και τροφή, χώρια το ξύλο που έτρωγαν κατά την ανάκριση

Ο νεαρός Χασάν κρατήθηκε σε ένα στρατόπεδο με το όνομα Παβσίνο που έγινε γνωστό ως το “Γκουαντάναμο της Ανατολής”. Το 2013 δραπέτευσε και σήμερα ζει στην Γερμανία όπου και εκμυστηρεύθηκε την ιστορία του στο Spiegel.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται οι ιστορίες και άλλων προσφύγων και μεταναστών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής που έζησαν το δικό τους εξπρές του μεσονυχτίου στα Ουκρανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Δυστυχώς η ΕΕ αναφέρεται σε αυτά τα κολαστήρια ως κέντρα διαμονής αποφεύγοντας να δει την κατάσταση όπως απέφυγε να σχολιάσει και το άρθρο του Γερμανικού περιοδικού.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…