Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς

Οι ποδοσφαιρικές απανωτές σφαλιάρες στον κυβερνητικό σβέρκο διατάραξαν -σε κάποιο βαθμό- το «θεϊκό σύνδρομο» του πρωθυπουργού από το οποίο διακατέχεται και τη βαθειά του πεποίθηση ότι είναι αυτός ο ικανός, προβεβλημένος και αδιαφιλονίκητος κυβερνήτης. 

EK Mitsotakis

Ωστόσο, αντιστράφηκε στην πράξη η σημασία της αρχαίας φράσης “άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει” (“άλλα τα σχέδια των ανθρώπων κι άλλες οι προσταγές του θεού”) όπου θεός = Κυριάκος και όπου άνθρωποι = Μαρινάκης, Σαββίδης.

Κλεισμένος στην αίθουσα με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες (των μίντια) πίστεψε στη διευρυμένη και ψευδή του εικόνα, μετρώντας την σκιά του σε μπόι, μέχρι που οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ  (οι κυβερνήτες) τον επιβίβασαν στην πρώτη θέση για μια βόλτα με το τραινάκι του τρόμου. Έτσι για να μάθει “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος” και “τι εστί βερίκοκο”.

Ανάμεσα σε κραυγές και σε ιλίγγους και ενώ προσπάθησε αποτυχημένα να αποβιβαστεί, καμώθηκε τον οδηγό των εξελίξεων μιας ανεξέλεγκτης πορείας που οδηγεί στη μεγάλη κατηφόρα με τους κρυμμένους σκελετούς να πετάγονται μπροστά του, με τα ζόμπι της «κανονικότητας» να τον απειλούν, με τους δράκους της βολικής του προπαγάνδας να του πετάνε φλόγες και με τα τεράστια άγρια μάτια που μέχρι χθες τον προστάτευαν τώρα κατακόκκινα να στάζουν πάνω του αίμα. 

Τα μεγάλα συμφέροντα στηρίζουν με κάθε αθέμιτο τρόπο τις κυβερνήσεις εκείνες που – χωρίς δεύτερη σκέψη – τα εκτρέφουν. 

Τα μεγάλα συμφέροντα υμνολογούν και λιβανίζουν τις κυβερνήσεις όταν ευδαιμονικά ρεύονται την αδηφαγία τους από τα εδέσματα που τους προσέφεραν. 

Όμως όταν οι μπάτλερ αδυνατούν να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα όλα τα αφεντικά τους και ξεσπάει σκληρός πόλεμος μεταξύ συμφερόντων, τότε αυτόματα ενεργοποιείται ο νόμος με τα τσαλαπατημένα βατράχια (τους μέχρι χθες πρίγκιπες).

Βέβαια, του νόμου με τα βατράχια προηγείται ένας άλλος, ο παγκοσμίως γνωστός «Νόμος του Μέρφυ»  που λέει “ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά”. Και πήγε. Γιατί είναι κατασκευαστική απάτη η φιλοτεχνημένη καρικατούρα της Mrs Piggy που προβάλλεται ως ο αυθεντικός πίνακας της Mona Lisa.

Κάποια στιγμή αρμενίζοντας στραβά, θα στραβώσει και η προπαγάνδα της δήθεν ταυτοπροσωπίας της φημισμένης γουρουνίτσας με την περίφημη Τζοκόντα. Μόνο που στράβωσε για τους λάθος λόγους.

Όχι, ο κακός χαμός δεν έγινε για το κόψιμο του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, για την 13η σύνταξη που δεν θα δοθεί ξανά, για τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναβάλλεται, για την ανεργία που τραβάει ξανά την ανηφόρα, για την κοροϊδία της γενναίας αύξησης των συντάξεων που εξελίσσεται σε μείωση, για τις «επενδύσεις» που περιμένουν την κρατική δωρεάν χρηματοδότηση, για τους πλειστηριασμούς που απελευθερώνονται, για τους διορισμούς συγγενών χωρίς προσόντα αλλά με πολλαπλάσιες αποδοχές, για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και την έλλειψη κυρίως αντικαρκινικών φαρμάκων, για την ουσιαστική παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την εξομοίωση των (με πτυχίο ΙΕΚ)  αποτυχόντων στις πανελλαδικές με τους (με πτυχίο ΑΕΙ) επιτυχόντες, για το αίσχος της «Μόρια» και όλα τα άλλα στρατόπεδα που στήνουν, για το “Ορούτς Ρέις” που κόβει βόλτες στο Καστελόριζο αφού μας φταίει “ο κακός μας ο καιρός”. 

Ούτε ο κακός χαμός έγινε για το ποδόσφαιρο. Έγινε γιατί η φιλαυτία ταιριάζει στους ολιγάρχες.

Στα διασταυρούμενα πυρά και στο δίλλημα “από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω”, ο «έχω να κυβερνήσω μια χώρα» επέδειξε ανωτερότητα: «Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη