Γκάφα Ευαγγελάτου και Σρόιτερ: Εμφάνισαν ως ρεπορτάζ σκηνή από ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα «συγκλονιστικό» βίντεο παρουσίασαν χθες στο κεντρικό τους δελτίο ο Αlpha και το Έψιλον. Παρουσιαστές ο Αντώνης Σρόιτερ και ο Νίκος Ευαγγελάτος αντίστοιχα.

58f9ff831dc52405678b4ae3

Και στις δύο περιπτώσεις οι παρουσιαστές συγκλονισμένοι προλογίζουν ένα βίντεο που εμφανίζεται ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που εξυμνεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η λεπτομέρεια ήταν ότι το απόσπασμα με το κοριτσάκι είναι από ταινία (The Interview) και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα .



Η εκπομπή, αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη μέσω Facebook.

“Κάναμε λάθος… To Livenews όπως και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετέδωσε λανθασμένα βίντεο το οποίο θεωρήθηκε προπαγανδιστικό του καθεστώτος της Β. Κορέας. Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, που μας εμπιστεύονται και τους οποίους προσπαθούμε καθημερινά να ενημερώνουμε με εγκυρότητα. Ωστόσο τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται. Το βίντεο με το κοριτσάκι που με αθώο ύφος εύχεται την καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν απόσπασμα ταινίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το φασιστικό καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει κάνει πολύ χειρότερες μορφές προπαγάνδας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Το συγκεκριμένο βίντεο όμως ήταν απόσπασμα ταινίας. Όπως είναι αυτονόητο, στο αποψινό Livenews θα γίνει η απαραίτητη διόρθωση.”

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη