Newsroom

Newsroom

Γιούνκερ:Η έκθεση της Τρόικας θα κρίνει την επιμήκυνση

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση Σαμαρά -Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τον κ Γιούνκερ…

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση Σαμαρά -Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τον κ Γιούνκερ ως ένα αληθινό φίλο της Ελλάδας και παλιό προσωπικό του φίλο ο οποίος ήρθε στην χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά «του είπα ότι άλλαξαν πολλά τους τελευταίους 2 μήνες και θα αλλάξουν πολλά περισσότερα. Έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων και μέσα στις επόμενες μέρες θα κλείσουμε και το πακέτο το 11,7 δις ευρώ. Του είπα ακόμα και για τις νέες προσπάθειες για να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή» .Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον κ Γιουνκερ για την ουσιαστική συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο κ Γιουνκερ δήλωσε ότι είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό «έρχομαι στην Ελλάδα ως φίλος και το έχω αποδείξει αυτό» και τόνισε οτι «η Ελλάδα έχει καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια και αυτό καταδεικνύει το κουράγιο της ελληνικής κυβέρνησης .Θα ήθελα να εκφράσω ότι οι έλληνες πολίτες καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από αλλά μέλη της ευρωζώνης .Ο πρόεδρος του Εurogroup συμπλήρωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας .Χρειάζεται μια στιβαρή και αξιόπιστη στρατηγική για την δημοσιονομική εξυγίανση . Σχετικά με την επιμήκυνση τόνισε ότι « θα εξαρτηθεί από την έκθεση της αποστολής της Τρόικα που θα επιστρέψει στην Ελλάδα το ερχόμενο διάστημα” και επεσήμανε οτι τα δημοσιονομικά μετρά θα πρέπει να είναι αξιόπιστα» προσθέτοντας ότι «αν αυτοί που συνηγορούν υπέρ της εξόδου της Ελλάδα ηταν σιωπηλοί θα ήταν πιο εύκολο να είχε επιτευχτεί πρόοδος σε επίπεδο ιδιωτικοποιήσεων.Ο κ .Γιούνκερ ολοκληρώνοντας τόνισε «εγώ στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας”