Newsroom

Newsroom

Γιούνκερ: "Συμπεριφερθήκαμε στους Κύπριους σα να ήταν γκάνγκστερ"

Δριμεία επίθεση στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος την τελευταία εβδομάδα από τους ευρωπαίους εταίρους της εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του…

juncker1

Δριμεία επίθεση στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος την τελευταία εβδομάδα από τους ευρωπαίους εταίρους της εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε να αναφέρει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως αισθάνθηκε ντροπή για όλα όσα έλαβαν χώρα, τονίζοντας πως οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ. Ο κ. Γιούνκερ, εξάλλου, τόνισε πως είναι υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της πέραν των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει με τη μορφή δανείου.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από ένας στους δύο Γερμανούς δεν εμπιστεύονται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του τηλεοπτικού δικτύου «RTL».