Γιούνκερ: Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή- Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται «υπερηφάνεια και τιμή» επειδή οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε.…

juncker 1

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται «υπερηφάνεια και τιμή» επειδή οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. τον επέλεξαν για τη θέση του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή που έλαβα σήμερα τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιούνκερ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο κ. Γιούνκερ ήταν υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για να διαδεχτεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην θέση του επικεφαλής της Κομισιόν.

Ο διορισμός του Γιούνκερ πρέπει τώρα να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 16 Ιουλίου και θεωρείται πολιτικά σίγουρος, καθώς έχει λάβει τη στήριξη των δύο μεγαλύτερων ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων, Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς, καθώς και εκείνη των Φιλελεύθερων.

Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι αποτελεί σοβαρό ολίσθημα ότι οι ηγέτες των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εργάστηκαν από κοινού για να βρεθεί κοινή, εναλλακτική στον Ζαν Κλοντι Γιούνκερ λύση για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης των εθνικών κυβερνήσεων», είπε ο κ. Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., όπου δόθηκε το χρίσμα στον Γιούνκερ.

Ο κ. Κάμερον πρόσθεσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα παλέψει «με ένταση και θάρρος» για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρις ότου οι τελευταίες επιτευχθούν.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…