Newsroom

Newsroom

Γιώργος Νταλάρας: «Η ψυχούλα του Μίκη θα χαίρεται να μας ακούει» (video)

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία στο Θέατρο Δάσους, τα συγκινητικά λόγια του για τον Μίκη Θεοδωράκη και το πολιτικό υπονοούμενο για τις ευθύνες. 

νταλαρας5

«Φαντάζομαι αυτές οι τελευταίες μέρες ήταν για τους περισσότερους από εμάς τρομακτικές. Εγώ για να ξορκίσω την αναποδιά και τη θλίψη ήμουν όσο μπορούσα πιο κοντά στα γεγονότα, άντεξα και τώρα είμαι καλά.

Ήρθα πριν από λίγες ώρες από τα Χανιά και αυτό που είδα εκεί ήταν συγκλονιστικό. Άνθρωποι από αμέτρητα μέρη του κόσμου και άνθρωποι διαφορετικοί από εμάς, γυναίκες με τσαντόρ αναγνώριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη, ήθελαν να είναι κοντά του και να δουν πως γίνεται αυτά τα παράξενα όντα που θεοποιούνται εν ζωή να φεύγουν.

Λοιπόν αποχαιρετίσαμε ένα κομμάτι από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά το πνεύμα του και το έργο του παραμένει εδώ. Ότι τραδούδια και να παίξουμε απόψε εδώ, η ψυχούλα του θα χαίρεται να μας ακούει. Δεν είναι μνημόσυνο, είναι λύτρωση αυτό για μένα. Εδώ είμαστε μία παρέα ξεχωριστών ανθρώπων», είπε ο Γιώργος Νταλάρας για τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον καλλιτεχνικό κόσμο και στη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει λόγω της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό: «Κάποιοι δεν τα πάνε πολύ καλά με τις ευθύνες. Πρέπει να τους καταλαβαίνουμε, να τους κατανοούμε, όχι όμως και να τους χειροκροτούμε. Τι να κάνουμε;», σχολίασε.

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε το «Μάνα μου και Παναγιά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. 

 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…