Γιώργος Καπουτζίδης: «Όλοι οι ομοφυλόφιλοι ζουν σε κατάσταση καταπίεσης 24 ώρες το 24ωρο»

«Με μαύρισαν όλα αυτά που έγιναν στο θέατρο, εκείνη την περίοδο σταμάτησα να γράφω»

NewsRoom 27/10/2021 | 18:02

Ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε podcast έκανε λόγο για την ομοφοβία που διακρίνει την ελληνική κοινωνία - και που βιώνει ο ίδιος κάθε μέρα, καθώς επίσης και για το κίνημα #MeToo που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό χώρο.

Απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη του ηθοποιού στο podcast «Uncut oneman», έδειξε σήμερα το Πρωινό, στην οποία συνέντευξη μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για το ζήτημα της ομοφοβίας – τόσο όσον αφορά τις προσωπικές του εμπειρίες, όσο και γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε:

«Δεν έχω βιώσει ρατσισμό όπως το πιστεύετε. Οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος όμως ζει σε μια καταπίεση 24 ώρες το 24ωρο. Όταν πηγαίνεις οπουδήποτε και σκέφτεσαι “ας μπασάρω λίγο τη φωνή μου να μην με καταλάβουν”, το πώς θα σταθείς στο φανάρι, να μην λυγίσει το χέρι όλο αυτό είναι μια καταπίεση.

Με μαύρισαν όλα αυτά που έγιναν στο θέατρο, εκείνη την περίοδο σταμάτησα να γράφω. Τώρα πια θεωρώ ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο. Δεν πήρα ένα τηλέφωνο να πω τη γνώμη μου σε συναδέλφους που τοποθετήθηκαν δημόσια και υπερασπίστηκαν αυτά τα άτομα. Δεν θέλω να σχολιάζω δημόσια κάτι που μπορεί να είπε κάποιος. Μέσα μου ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ.

Αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός δεν μας αφορά και δεν αφορά το δικαστήριο και δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα που όταν κάνει κάποιος κάνει κάποιο έγκλημα βγαίνει η συντεχνία να πει “ναι αλλά παιδιά έκανε καταπληκτικές τυρόπιτες»».

Δείτε το απόσπασμα όπως προβλήθηκε στο Πρωινό: