Newsroom

Newsroom

Γίνεται του… ΠΑΣΟΚ, τι λένε για την επόμενη μέρα

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν και οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στον κυριακάτικο Τύπο, που διαφωνούν ανοικτά για τον…

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν και οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στον κυριακάτικο Τύπο, που διαφωνούν ανοικτά για τον αν και πότε πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ενώ υπάρχουν ακόμη υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να αρχίσουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην “Ημερησία του Σαββάτου” θεωρεί μεγάλο λάθος να τίθεται σήμερα βιαστικά θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Και δεν εννοώ εδώ απλώς τον αυτονόητο σεβασμό και αναγνώριση σε έναν άνθρωπο που κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια τα τελευταία δύο χρόνια και θυσίασε το αξίωμά του για να ξεμπλοκάρει την πολιτική κατάσταση» και τονίζει ότι είναι σημάδι εσωστρέφειας, «όταν καίγεται το συλλογικό μας «σπίτι» η κοινωνία δεν θα μας συγχωρήσει την ομφαλοσκόπηση περί φυσιογνωμίας και ηγεσίας. Πόσο αλήθεια ευφυές είναι τη στιγμή που όλοι οι προβολείς και η προσπάθεια πρέπει να εστιάζουν στη νέα κυβέρνηση, εμείς να αναλωνόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία εσωτερική συζήτηση;»

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του Γ. Παπανδρέου και αναφέρει στη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα»: «Ο κ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μέχρι το 2013. Ας μην το ξεχνάμε όλοι μας.» και επιμένει ότι ο Παπανδρέου θα πρέπει να ηγηθεί της παράταξης στις επόμενες εκλογές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του μιλώντας στη “Real News” αναφέρει ότι μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης «υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών», θέτοντας έμμεσα θέμα ηγεσίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλάει για ρήξη εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να δημιουργηθεί «για δίκαιες αλλαγές παντού». Μιλάει για το κεκτημένο της «πολιτικής συναίνεσης για το καλό της πατρίδας» και «χωρίς ενοχές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς στερεότυπα. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την ανασύνθεση και αναβάπτιση της δημοκρατικής παράταξης.»

Ο Χάρης Καστανίδης υποστηρίζει ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία κορυφής μέσα στο ΠΑΣΟΚ για «να συμφωνήσουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της χώρας χωρίς να ασχολούμαστε άκαιρα με εσωκομματικά θέματα και εσωκομματικές διαφωνίες που συνιστούν απαράδεκτη ομφαλοσκόπηση» και ότι εν μέσω θυέλλης δεν πρέπει να τίθεται θέμα ηγεσίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Διαφορετική θέση έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης που πιστεύει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες στο κόμμα.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet