Γιατρός Ευαγγελισμού: Αυτό που γίνεται δεν έχει ξαναγίνει

 Μέχρι και 1600 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μέσα σε μια 24ωρη εφημερία

Όλα όσα έφερε η παρουσία του κορονοϊού στον Ευαγγελισμό περιγράφει γιατρός από τα «επείγοντα περιστατικά» τόσο στον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου όσο και στον τρόπο διαχείρισης του κάθε ασθενή ξεχωριστά. Το ευχάριστο είναι ότι έχει μειωθεί πολύ ο κόσμος που επισκέπτεται το νοσοκομείο για ήπια περιστατικά αλλά και οι περίφημοι κατά φαντασίαν ασθενείς.

«Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξανάγίνει» λέει στο documentonews γιατρός από τα «επείγοντα» του Ευαγγελισμού που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει με τους συναδέλφους τους μέχρι και 1600 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μέσα σε μια 24ωρη εφημερία.

Όπως περιγράφει ο γιατρός «τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν αλλάξει όλα στο νοσοκομείο τόσο στο τρόπο της λειτουργίας του οσο και στο τρόπο που διαχειριζόμαστε τους ασθενείς οι οποίοι μπορεί να εισαχθούν για ένα κάταγμα αλλά ταυτόχρονα να έχουν και ένα πολύ χαμηλό πυρετό γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν και κορονοϊο. Μια τέτοια περίπτωση προκαλεί σημαντική δυσλειτουργία καθώς ο ασθενής πρέπει να κάνει αξονική για το κάταγμα και μετά το μηχάνημα να απολυμανθεί που σημαίνει ότι σταματάει η λειτουργία του για δύο ώρες .

«Τα τηλέφωνα των λοιμοξιολόγων δεν σταματάνε να χτυπάνε» λέει ο παθολόγος από τα επείγοντα του Ευαγγελισμού « τους καλούμε για όλα» και εξηγεί «αν ένας ασθενής που έχει χειρουργηθεί στο παρελθόν για σκωληκοειδίτιδα ανέβαζε πυρετό θα μιλούσαμε για μια ενδεχόμενη μόλυνση μετεγχειρητική τώρα μπορεί να είναι κορονοϊός γιατί ο πυρετός αποτελεί το βασικότερο του σύμπτωμα .Έχουμε ξεχάσει την απλή ιατρική με τους μικρούς πυρετούς» .

Στο νοσοκομείο πλέον δεν έρχεται πολύ κόσμος έχουν εξαφανιστεί και οι κατά φαντασίαν ασθενείς γιατί φοβούνται ότι αν θα καλέσουν το ασθενοφόρο για μη σοβαρό περιστατικό θα τους βάλουν να το πληρώσουν.Την ίδια ώρα στην πρώτη γραμμή είναι οι γιατροί της διαλογής «Oι γιατροί της διαλογής νιώθουν άβολα που ρωτούν πρώτα του ασθενείς για τον πυρετό ως βασικό σύμπτωμα ενώ ανθρωπιστικά και ηθικά είναι ο πόνος ο κύριος εχθρός του ασθενούς» λέει ο γιατρός. Αυτό όμως που τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο είναι ότι μέσα σε λίγα λεπτά πρέπει να αξιολογήσουν περιστατικά και να καταλήξουν αν ο ασθενής πρέπει να προχωρήσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου ή όχι «Εκεί που δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο είναι όταν πρέπει να πείσουν ασθενείς να φύγουν από το νοσοκομείο γιατί δεν αποτελούν τα περιστατικά που πρέπει να προχωρήσουν σε εργαστηριακό έλεγχο όπως για παράδειγμα ένας πυρετός που πρωτοεμφανίστηκε μισή ώρα πριν» λέει ο γιατρός .

Πηγή: documentonews.gr

Νέα Ιωνία: Καταγγελία γυναίκας για βιασμό από τον σύντροφό της – Όπλα στο σπίτι του συλληφθέντα

Νέα Ιωνία: Καταγγελία γυναίκας για βιασμό από τον σύντροφό της – Όπλα στο σπίτι του συλληφθέντα

Μια γυναίκα κατήγγειλε πως ο 55χρονος σύντροφός της την βίασε υπό την απειλή όπλου το…

Σκουριές: Κίνηση εντυπωσιασμού από τον δήμαρχο Αριστοτέλη – «Θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Σκουριές: Κίνηση εντυπωσιασμού από τον δήμαρχο Αριστοτέλη – «Θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη συνεδρίαζε στην Ιερισσό προκειμένου να δοθεί, μετά από σχετική…

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 53χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κλοπές και εξέτιε την ποινή…

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

«Φέτος τα σχολεία, παρά τις θριαμβολογίες του υπουργείου Παιδείας για τις καινοτομίες που τάχα εισάγει,…