ΈΜ

Έβελινα Μανεση

Γιατρέ μου με χώρισε! (ακούγονται λυγμοί)

Δεν κάνουμε οντισιόν όπου πρέπει να δείξουμε στον καινούργιο χρόνο πόσο ατσαλάκωτοι είμαστε ώστε να μας προσλάβει. Θέλει δεν θέλει θα μας πάρει στην πλάτη του και ποιος ξέρει; μπορεί να μας πάει και καλύτερα.

background blue blur 717226

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια χιονοστιβάδα συναισθημάτων που δεν θέλει πολύ για να πέσει να μας πλακώσει. Διότι άλλο παίζω χιονόμπαλες και κάνω σλάλομ στην εορταστική ατμόσφαιρα κι άλλο πάω και στήνομαι ακριβώς κάτω από την κρημνώδη χιονισμένη βουνοπλαγιά, γεμάτος προσδοκίες, περιμένοντας  να ικανοποιηθούν αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες.

Η πρωτοχρονιά είναι λίγες μέρες απόσταση. Γρήγορα μερικά tips που βοηθάνε για να περάσουμε στην επόμενη χρονιά, ανώδυνα, χωρίς πιέσεις και με ηθικό ακμαιότατο. Δεν πάμε να αποδείξουμε τίποτα, μήτε περιμένουμε να μας συμβούν όλα όσα επιθυμούμε.

Βασική αρχή! Μην εναποθέτετε τα πάντα όλα μες στα Χριστούγεννα. Κινδυνεύει να γίνει η άμαξα κολοκύθα πριν καν αλλάξει ο χρόνος. Αφήστε στο σπίτι το σενάριο που έχετε στο μυαλό για το πως είναι η τέλεια πρωτοχρονιά για σας. Όσοι και όσες αφέθηκαν στο όσα έρθουν κι όσα πάνε δεν βγήκαν χαμένοι.

Ευτυχισμένοι με άλλο τρόπο. Μας έχουν κολλήσει στον εγκέφαλο την εντύπωση ότι ένα ηλιοβασίλεμα είναι ωραιότερο αν το χαζεύεις χέρι χέρι. Μέγας μύθος. Το ίδιο ισχύει και για την πρωτοχρονιά. Μπορούμε να την υποδεχτούμε και να της χαμογελάσουμε φαρδιά πλατιά είτε είμαστε happy in love, είτε είμαστε άνευ. Μην φετιχοποιούμε τις στιγμές. Πορευόμαστε όπως νιώθουμε, ούτε κάνουμε οντισιόν όπου πρέπει να δείξουμε στον καινούργιο χρόνο πόσο τέλεια ευτυχισμένοι είμαστε και πόσο ατσαλάκωτοι ώστε να μας προσλάβει. Θέλει δεν θέλει θα μας πάρει στην πλάτη του και ποιος ξέρει; μπορεί να μας πάει και καλύτερα.

Δεν είναι είμαστε σελίδες περιοδικού. Τα μπακαρά κρυστάλλινα ποτήρια που τσουγκρίζουν, τα αρχικά γράμματα κεντημένα στο πουκάμισο, οι πούλιες κι ο αυγερινός ωραίες ως εικόνες αλλά δεν γιορτάζουμε με έναν στιλίστα, ένα φωτογράφο και μία μακιγιέζ. Γιορτάζουμε τη ζωή μας, τιμούμε αυτή που έχουμε, όπως την έχουμε αυτή τη μέρα. Και νιώθουμε και τυχεροί που δεν είμαστε σε τίποτα υψίπεδα του Γκολάν τη στιγμή που ανοίγεται πυρ.

Δεν χαλάμε τη ζαχαρένια μας. Είτε γιατί δεν έδεσε καλά η σάλτσα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, είτε γιατί χύθηκε κρασί στο λευκό τραπεζομάντηλο πριν κάτσουν οι καλεσμένοι, είτε γιατί φάγαμε πόρτα στο μπαρ ή γιατί μας βρήκε η αλλαγή του χρόνου με σκασμένο λάστιχο. Δεν είμαστε μπαλέτο Μπολσόι όπου όλα εκτελούνται τέλεια και άψογα πάνω σε μία σκηνή.

Κι αν ο μοιραίος χωρισμός σας βρήκε αυτές τις μέρες κι έχει γίνει το στομάχι σας κόμπος, πιστέψτε το, δεν θα σας ήταν ευκολότερο αν είχε συμβεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου. Οπότε μην σπαράζετε μερικές οκτάβες παραπάνω. Το μόνο ανεπανόρθωτο είναι ό,τι αφορά στην υγεία μας. Ας πιούμε λοιπόν υπέρ αυτής κι ας ευχηθούμε εις έτη πολλά.  Κι όπως λέει και το τραγούδι: να ‘σαστε προσεκτικοί με το ου σας και το γκι. Venceremos.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr