«Γιατί ψηφίζετε για τις συντάξεις αν είναι συναλλαγή για το Μακεδονικό;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα για να δεχτεί τελικά ερωτήματα από τον Αλέξη Τσίπρα τα οποία άφησε ουσιαστικά αναπάντητα. 

Τσίιπρας

Κατά την πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε άρον άρον να καταφύγει στο ονοματολογικό σε μία προσπάθεια να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της συζήτησης. Εκτός από τη ρητορική περί προδοσίας και μειοδοσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης -υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του- ισχυρίστηκε ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής που συνδέεται με το Μακεδονικό.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε το εξής απλό εκθέτοντας τον κ. Μητσοτάκη: «Αφού με αυτόν τον νόμο (σ.σ. για τη μη περικοπή των συντάξεων) φέρνουμε τη συναλλαγή γιατί τον ψηφίζετε;». Και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας αν είναι προϊόν συναλλαγής για ένα μείζον εθνικό θέμα» (Πρώτο βίντεο).

Ως προς τις εγκλήσεις του κ. Μητσοτάκη περί μειοδοσίας και προδοσίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν επί του Μακεδονικού, κανένα στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν αποκάλεσε κανέναν «μειοδότη και προδότη»«Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη, δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες» είπε ο πρωθυπουργός κερδίζοντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι.

Ως προς τις αντισυγκεντρώσεις που καλούνται κατά της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 1963 με το τρίκυκλο της ανωμαλίας και την δολοφονία Λαμπράκη από τον Γ. Κοτζαμάνη. «Αλλά εσείς είπατε πρόσφατα: “Ποιος νοιάζεται για το τι έγινε το 63″…» στηλίτευσε ο πρωθυπουργός.

«Θα πάρετε όμως την ανάλογη απάντηση και στην πολιτική συγκέντρωση αλλά και την ώρα της κάλπης» τόνισε.

«Από το 1959 ο Αβέρωφ αναγνώριζε Μακεδονική γλώσσα»

Ως προς το ζήτημα της γλώσσας, υπενθύμισε την περιβόητη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 όταν και αναγνωρίστηκε η λεγόμενη Μακεδονική γλώσσα, ενώ ανέγνωσε και από τα πρακτικά συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, του 1959, απόσπασμα από την ομιλία του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος παραδεχόταν ότι στη σημερινή ΠΓΔΜ «ομιλείται η μακεδονική γλώσσα ενώ στην Ελλάδα ιδίωμα αυτής». Μάλιστα, τόνισε ότι στη συμφωνία των Πρεσπών αποσαφηνίζεται ρητώς ότι πρόκειται για γλώσσα των νότιων σλαβικών χωρών που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική ιστορία και την αρχαία ελληνική Μακεδονία (Δεύτερο βίντεο).

Για το ζήτημα της ιθαγένειας, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν αναγνωρίζεται ή καταρρίπτεται καμία εθνικότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας άνοιξε με τη συνέντευξή του στο Politico ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. 

 

5c0fcea4cd3a185224014662

Στο απόσπασμα που ανέβηκε στα αγγλικά από την “Politico” ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει: «Υπάρχουν φόβοι για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορεί να δουν την συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν». Αν ισχύει αυτό το απόσπασμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με την πΓΔΜ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τέτοιες αυτονομιστικές δυνάμεις, κάτι το οποίο η Ελλάδα βεβαίως δεν αναγνωρίζει.

«Μάλλον κάτι θα περιμένει ο φίλος σας για να παίζει τα ρέστα του…»

«Φωτογραφίζοντας» τον Β. Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός παρέθεσε πλείστα fake news που έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα του ΔΟΜ και τα οποία μετουσιώθηκαν σε «γραμμή» της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανταλλάγματα που πιθανώς περιμένει ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μιντιακού οργανισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ως προς τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του.

Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε ένα προς ένα τα πρωτοσέλιδα με ψευδείς ειδήσεις από τα Μέσα του ΔΟΜ. Ξεκίνησε από τον συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου που σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ζητούσε μίζα από έναν επιχειρηματία, διαπερνώντας τις δήθεν προμήθειες που ζητούσε ο κ. Κατρούγκαλος για διορισμούς (σ.σ. διαψεύστηκε από το ίδιο το Βήμα) και καταλήγοντας στην εξίσου δήθεν φωτογραφική διάταξη προκειμένου να εξαιρεθεί ο Μ. Μπαλαούρας για να γλιτώσει μείωση στις συντάξεις και το δυστύχημα της Αίγινας που κάποιοι επιθυμούσαν σόνι και ντε να επιβαίνει στο μοιραίο ταχύπλοο ο Αλ. Φλαμπουράρης.

«Τι να πιστέψουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για fake news και κιτρινισμό που αξιοποιείται από την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλώντας ανεπανόρθωτη φθορά στο πολιτικό σύστημα. αλλά να αξιοποιεί κόμμα αξ αντ για να κάνει πολιτική είναι επιβλαβές για το πολιτικό σύστημα.

Πηγή: documentonews.gr 

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…