Γιατί ο Σαμαράς καλύπτει τον Αθανασίου;

Η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού HOT DOC που αποκάλυψε και δημοσίευσε στο τεύχος που κυκλοφορεί το ψευδές πόθεν έσχες του…

samaras athanasiou

Η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού HOT DOC που αποκάλυψε και δημοσίευσε στο τεύχος που κυκλοφορεί το ψευδές πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, μαζί με ανώνυμη εκτενή καταγγελία που “συρταρώθηκε” το καλοκαίρι του 2008 για την “εκτόξευση” της περιουσιακής του κατάστασης από την περίοδο που ο ίδιος είχε το αξίωμα του ανώτατου δικαστικού, έχει ζητήσει και περιμένει ακόμη τις απαντήσεις του πρώην Αρεοπαγίτη. 

Συγκεκριμένα, το HOT DOC απευθύνθηκε επίσημα προς το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, στις 3 Ιουλίου, ενώ ακολούθως απέστειλε και πάλι νέα επιστολή με τα ίδια ερωτήματα προς τον κ. Αθανασίου στις 7 Ιουλίου. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχει ακόμα απαντήσει στο γιατί αρχειοθετήθηκε η καταγγελία από μια υπάλληλο του εν λόγω υπουργείου. Δεν μας έχει απαντήσει βάση ποιας αιτιολογικής πράξης και ποιών υπευθύνων έρευνας προέκυψε πως δεν υπάρχει ευθύνη, ώστε η καταγγελία να τεθεί στο αρχείο. Δεν μας έχει, επίσης, απαντήσει αν την αρχειοθέτηση την έχει κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει ο νόμος ή κάποιος άλλος.    

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει να μην δίνει απαντήσεις για το ψευδές πόθεν έσχες και για τις καταγγελίες περί πλουτισμού του, ως πρώην Αεροπαγίτης, αλλά το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά που φαίνεται ότι καλύπτει τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής για να εξετάσει την  δήλωση πόθεν έσχες  που κατέθεσε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ως υπουργός Δικαιοσύνης το 2013. Καλείται, επίσης, ο Άρειος Πάγος να ελέγξει το γιατί  αρχειοθετήθηκε η καταγγελία που αφορόυσε τον Αθανασίου για την περίοδο που ήταν δικαστής. 

Η δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC συνεχίζει την έρευνα και θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις στο επόμενο τεύχος που θα φέρουν τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και την κυβέρνηση Σαμαρά προ των ευθυνών τους.