Γιατί ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα που κατέκτησε χθες

Το άνοιγμα των καμερών του γηπέδου Καραϊσκάκη εμφανίζεται έτοιμος να ζητήσει ακόμη και σήμερα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ώστε να φανεί το τι πραγματικά συνέβη στα αποδυτήρια μετά το πρόσφατο ντέρμπι κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

NewsRoom 24/04/2017 | 13:28

Η διαδικασία προβλέπει ότι η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας κάνει αυτεπάγγελτα έρευνα και εφόσον υπάρχουν περιστατικά ή καταγγελίες που αναφέρονται στις εκθέσεις των αγώνων στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες.

To υλικό θα αποσταλεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να εκδώσει την απόφαση, ενώ σήμερα στις 11.00 π.μ λήγει και η προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματά τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Για την υπόθεση αυτή και εφόσον αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση έξι βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, πράγμα που αν συμβεί, σημαίνει πως πρωταθλητής (εφόσον κερδίσει την τελευταία αγωνιστική) θα αναδειχθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους» υπερτερεί.

Εν τω μεταξύ εκτός από την απόφαση που αναμένεται για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του «Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι κυπέλλου με την ΑΕΚ και η οποία μπορεί να σημαίνει για τους πρωταθλητές ακόμη και αφαίρεση έξι βαθμών, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες ανθρώπων του Πλατανιά για προπηλακισμούς παικτών και παραγόντων στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου λίγα λεπτά μετά τη λήξη του πρώτου μέρους της αναμέτρησης των δύο ομάδων, διατάχθηκε έρευνα, με τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά να ζητά από το τμήμα Αθλητικής Βίας της αστυνομίας από τις 4 Απριλίου να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα και να κληθούν για καταθέσεις οι ιθύνοντας της ομάδας των Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων της ομάδας της Κρήτης μπορούν επίσης, εφόσον αποδειχθούν αληθείς, να κοστίσουν βαθμούς στον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οριστικές αποφάσεις θα καθυστερήσουν, αφού ακόμη κι αν τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαίωμα έφεσης.