Γιατί ο κ. Πίλσμπουρι ζητά να μποϊκοτάρουμε τα ζυμάρια της… Pillsbury;

Η οικογένεια με το ιστορικό όνομα απευθύνει ένα κρίσιμο αίτημα

AP120419043654

Το αίτημα της οικογένειας Pillsbury προς την General Mills, να μην παράγει τα προϊόντα της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, εκφράζει σε συνέντευξή του στο AJ+ o Τσαρλς Πιλσμπουρι, απόγονος του αλευροπαραγωγού Τσαρλς Πίλσμπουρι που έδωσε το όνομά του στα πασίγνωστα προϊόντα διατροφής.

Στη συνέντευξή του, ο Τσαρλς Πίλσμπουρι εκφράζει την απαίτηση της οικογένειας προς την General Mills, την εταιρία που έχει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Pillsbury για τα προϊόντα της να πάψει να παρανομεί.

«Το ακριβές αίτημα που κάνει η οικογένειά μου προς τη General Mills είναι να σταματήσουν άμεσα να παράγουν τα προϊόντα Πιλσμπουρι σε κατεχόμενα εδάφη. Μέχρι να γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να τα μποϊκοτάρουμε και να προωθούμε το μποϊκοτάρισμα», αναφέρει στο AJ+.

Η General Mills παράγει προϊόντα Pillsbury σε έναν παράνομο ισραηλινό εποικισμό. «Δεν είναι απλά κατεχόμενα εδάφη, είναι ένα κάτεργο όπου οι Παλαιστίνιοι ελέγχονται όταν μπαίνουν και όταν βγαίνουν, δουλεύουν υπό την εποπτεία ένοπλων φρουρών όλη μέρα και λαμβάνουν τον μισό μισθό απ’ ό,τι θα λάμβανε ένας Παλαιστίνιος αν δούλευε μέσα στο Ισραήλ. Είναι μια άθλια κατάσταση», εξηγεί ο κ. Πίλσμπουρι.

Από την πλευρά της, η General Mills αρνείται κάθε κατηγορία περί άνισης μεταχείρισης, όπως αναφέρει το AJ+. «Παρέχουμε σε κάθε εργαζόμενό μας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη χωρίς προκαταλήψεις περί φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας», απαντά η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Kelsey Roemhildt, στο διεθνές μέσο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάντως, η General Mills είναι  μία από τις 112 επιχειρίσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή λειτουργούν σε κατεχόμενο έδαφος. 

Το εργοστάσιο που παράγει τα προϊόντα Pillsbury λειτουργεί παράνομα από το 2002. Έχει χτιστεί σε έδαφος του οικισμού Beit Hanina, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο κατασχέθηκε από το Ισραήλ το 1970.

«Το Ισραήλ κάνει στους Παλαιστίνιους ακριβώς αυτό που κάναμε εμείς ως βόρειοι Αμερικανοί στους πρώτους Αμερικανούς, τους ιθαγενείς αδελφούς και αδελφές μας», συμπληρώνει ο Πίλσμπουρι. 

Η General Mills μέχρι και σήμερα αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις της οικογένειας Pillsbury. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σαν ένα ποντίκι που παλεύει με έναν ελέφαντα. Αλλά κάποια στιγμή, ακόμη και οι ελέφαντες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα ποντίκια. 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…